Κομοτηνή – Ζ. Γαβριηλίδου: Ο Αναστάσιος κάνει μια εξαιρετική δουλειά στην προώθηση της ελληνικής γλώσσας

Την ικανοποίησή της για την υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης και Συνεργασίας με το Logos University College της Αλβανίας εξέφρασε η Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, Καθηγήτρια Ζωή Γαβριηλίδου μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής. Όπως ανέφερε στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» ( 2-8-2021) πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ανέλαβαν έπειτα από συνεννόηση με το εκεί Πανεπιστήμιο γνωρίζοντας, όπως είπε, ότι: «Ο Αναστάσιος κάνει μια εξαιρετική δουλειά στην προώθηση της ελληνικής γλώσσας δημιουργώντας το Logos University College, ένα μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα Ανώτατης Εκπαίδευσης, το οποίο ιδρύθηκε το 2008 και κάποια Τμήματα του οποίου πρόσφατα πιστοποιήθηκαν».

Όπως ανέφερε η αντιπρύτανης του ΔΠΘ «Εμείς ως ελληνικά Πανεπιστήμια οφείλουμε να συν-δράμουμε στην προσπάθεια αυτή» προσθέτοντας ότι παλαιότερα είχαν κληθεί να βοηθήσουν στη δημιουργία του Τμήματος Ελληνικών. «Το πράξαμε και μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας, όπως ο κος Φλιάτουρας, η κα Μητσιάκη διδάσκουν στο Πανεπιστήμιο αυτό για να στηρίξουν τα εκεί προγράμματα σπουδών. Πρόσφατα ζητήθηκε η βοήθεια να οργανωθεί ένα τμήμα Κοινωνικής Εργασίας. Εμείς έχουμε ένα πολύ καλό Τμήμα στο Πανεπιστήμιο μας με πολύ μεγάλη Τεχνογνωσία. Επικοινωνήσαμε με τον Πρόεδρο του Τμήματος, με μέλη ΔΕΠ οι οποίοι πρόθυμα θέλησαν να βοηθήσουν στην οργάνωση ενός τέτοιου προγράμματος σπουδών» είπε.
Όσον αφορά στις δράσεις που προβλέπει το Μνημόνιο; Στήριξη προγραμμάτων Σπουδών. Ανταλλαγή Φοιτητών και καθηγητών. Επιμόρφωση των καθηγητών. Κοινή ερευνητική δραστηριότητα και μια σειρά από τέτοιες δράσεις.

«Το ΔΠΘ τρέχει ένα πρόγραμμα που αφορά στην πιστοποίηση των εκπαιδευτικών για τη διδασκαλία της ελληνικής ως γλώσσας πολιτισμικής κληρονομιάς και μέλη από το Logos παρακολουθούν αυτό το πρόγραμμα ακριβώς για να επιμορφωθούν. Η συνεργασία έχει να κάνει με την βοήθεια στη δημιουργία προγράμματος σπουδών, στην επιμόρφωση του προσωπικού και στο μέλλον θα έχουμε ανταλλαγές καθηγητών και φοιτητών» είπε.

Στην συνεργασία Logos-ΔΠΘ αξιοποιείται και το Erasmus. «Κοιτάμε να αξιοποιήσουμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας προκειμένου να ενισχύσουμε αυτή τη συνεργασία» ανέφερε η κα Γαβριηλίδου προσθέτοντας ότι: «Έτσι, εκτός από τους καθηγητές που έφυγαν από το Πανεπιστήμιο μας προβλέπεται να πάνε κι άλλοι από τον Σεπτέμβρη και από την Αλβανία δεν έχουν έρθει ακόμη λόγω του κορονοϊού, όμως θα γίνει κι αυτό σύντομα» εξήγησε για να καταλήξει: «Γνωρίζουμε τις προσπάθειες. Θέλουμε όλοι να συν-δράμουμε γιατί θεωρούμε πραγματικά ότι είναι ένα έργο εθνικό».
Συνέντευξη-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος