Κομοτηνή – Ζ.Γαβριηλίδου: Εμβολιασμένοι ή με PCR τεστ επιστρέφουν οι φοιτητές στο ΔΠΘ

Εμβολιασμένοι ή με την υποχρέωση διενέργειας των PCR test θα προσέρχονται οι εκπαιδευτικοί και οι φοιτητές του ΔΠΘ στα μαθήματά τους.

Όπως τόνισε σήμερα η αντιπρύτανης του Δ.Π.Θ. , Ζωή Γαβριηλίδου, εν αναμονή των αυριανών ανακοινώσεων του Υπουργείου, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (23-8-2021) απαραίτητη κρίνεται η ενημερωτική καμπάνια για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού.

Ειδικές Κινητές Μονάδες θα προσφέρουν την ευκαιρία της εμβολιαστικής κάλυψης στους φοιτητές, ενώ σημαντικός θα είναι και ο ρόλος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης.
Σύμφωνα με την κα Γαβριηλίδου «Σήμερα ανοίγει το ΔΠΘ το οποίο είχε μείνει κλειστό για δύο εβδομάδες, λειτουργούσε με προσωπικό ασφαλείας και σήμερα ξεκινούμε κανονικά» δήλωσε η κα Γαβριηλίδου προσθέτοντας « επιστρέφουμε όλοι, εμβολιασμένοι καθηγητές και φοιτητές μπαίνουμε στις αίθουσες και οι ανεμβολίαστοι καθηγητές και φοιτητές θα πρέπει να κάνουν το PCR test δύο φορές την εβδομάδα με δικά τους έξοδα και να το επιδεικνύουν. Φυσικά η μάσκα χαίρομαι που επιστρέφει θα είναι κανόνας η χρήση της το λέω γιατί χαλαρώσαμε πάρα πολύ το καλοκαίρι, όπως επιβεβλημένη θα είναι η χρήση αντισηπτικών και η τήρηση απόστασης. Επιστρέφουμε με ασφάλεια έχοντας το πολύ μεγάλο όπλο στα χέρια μας: Το εμβόλιο!».

Μάλιστα σε αυτό το σημείο η αντιπρύτανης έκανε έκκληση σε όλους τους φοιτητές να εμβολιαστούν ώστε να γυρίσουν με ασφάλεια στις αίθουσες. Μάλιστα εξήγησε πως Κινητές Μονάδες θα βρίσκονται καθημερινά στα campus του ΔΠΘ και παράλληλα θα αποτελεί σημείο αναφοράς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος