Κομοτηνή: “Υγρή πόλη”

Array

Η Φωτεινή Ναούμ επιστρέφει. Με ένα καινούργιο βιβλίο που θα κυκλοφορήσει στις αρχές Μαρτίου κι αναφέρεται στην Κομοτηνή. «Ίσως επειδή αυτή ήταν η αρχική μου σκέψη» δηλώνει η ίδια. Τη συναντήσαμε στο μικρό μαγαζάκι που διατηρεί με είδη δώρων στο κέντρο της πόλης, εκεί όπου η ζωή της Κομοτηνής περνά από μπροστά της.

Μια άλλη Κομοτηνή πρωταγωνίστρια, μια Κομοτηνή που τη διαπερνούσε το ποτάμι. Ένα ποτάμι «φάντασμα» πια που ζωντανεύει μόνο στις διηγήσεις των μεγαλύτερων σε ηλικία. «Η Κομοτηνή είναι μια πόλη που με έχει διαμορφώσει» δηλώνει η Φωτεινή Ναούμ σημειώνοντας πως είναι πηγή έμπνευσης για την ίδια. Ένα πολυπρόσωπο έργο, δύο παράλληλες ιστορίες, που “τρέχουν” στις σελίδες του βιβλίου της. Ο Λεωνίδας, ένας κουρέας που παρακολουθεί τις εξελίξεις στην εποχή της δεκαετίας του ’50.

«Θέλω οι αναγνώστες να περάσουν καλά» δηλώνει, σημειώνοντας ότι προσπαθεί να ανοίξει λίγο τη σκέψη του αναγνώστη, να σκεφτεί πώς ακριβώς θα ήταν τα πράγματα. «Πάντα αυτό που προβάλει είναι το ανικανοποίητο και το απωθημένο των ανθρώπων.»

Η «Υγρή πόλη» θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις «Διόπτρα» «είμαι πολύ ενθουσιασμένη» δηλώνει γι αυτή τη συνεργασία σημειώνοντας πως μετά από πολύ καιρό νιώθει μια ανυπομονησία για την κυκλοφορία του νέου της βιβλίου. «Είναι μια ιστορία που την αγαπώ πάρα πολύ» σημειώνει προσθέτοντας ότι πρόκειται, ίσως, για «το πιο ώριμο μυθιστόρημά» της.
Φώτο: Παλιά Κομοτηνή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος