Ξεκινά σήμερα η μία από τις 4 Μονάδες Τοπικής Υγείας στην Κομοτηνή, η οποία βρίσκεται στο ΚΕΦΙΑΠ στην Νέα Μοσυνούπολη Κομοτηνής.
Η νέα μονάδα που θα αποτελεί πια Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, ενταγμένο στην Πρωτοβάθμια Υγεία, καλείται να αποσυμφορήσει το Νοσοκομείο, στο οποίο θα απευθύνονται μόνο για τα επείγοντα περιστατικά.
Η Μονάδα Τοπικής Υγείας, θα διαθέτει 3 Γενικούς Ιατρούς, 3 Παθολόγους , 2 Παιδιάτρους , 2 Κοινωνικούς Λειτουργούς, 4 Διοικητικούς Υπαλλήλους και 2 Επισκέπτες Υγείας.
Θα παρέχει φροντίδες σε απλά ιατρικά περιστατικά-κρυολογήματα, εμβόλια, συνταγογραφήσεις φαρμάκων και πιστοποιητικά για δημόσιες υπηρεσίες.
Η λειτουργία της μονάδας θα είναι από τις 7 το πρωΐ έως τις 11 το βράδυ.
Τις επόμενες μέρες θα λειτουργήσει και το δεύτερο ΤΟΜΥ, στο πρώτο ΚΑΠΗ του Δήμου Κομοτηναίων.
Οι υπόλοιπες δύο Μονάδες θα λειτουργήσουν μόλις τοποθετηθούν οι γιατροί, καθώς από την πρώτη προκήρυξη δεν υπήρξε ενδιαφέρον για την κάλυψη των προβλεπόμενων θέσεων.
Υπενθυμίζεται πως από τις 17 ΤΟΜΥ στην ΑΜ-Θ λόγω του προβλήματος της έλλειψης γιατρών, θα λειτουργήσουν τελικά τα 5, από ένα σε Αλεξ/πολη, Ξάνθη και Καβάλα και δύο στην Κομοτηνή.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος