Κομοτηνή – Ξάνθη: Οι ανάγκες για προσφορά αίματος συνεχίζονται

Αυξημένες εξακολουθούν να είναι οι ανάγκες αίματος, όπως υπενθυμίζουν με ανακοινώσεις τους, τόσο το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κομοτηνής, όσο και το αντίστοιχο της Ξάνθης.Το φετινό καλοκαίρι, λόγω και της Πανδημίας του νέου κορονϊού, δεν είναι και τόσο ανέμελο για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

«Το καλοκαίρι είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδος για την αιμοδοσία λόγω των διακοπών και των αυξημένων επειγόντων περιστατικών» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Τμήματος Αιμοδοσίας Κομοτηνής. Παράλληλα, σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση ότι: «Το αίμα είναι εξαιρετικά πολύτιμο, δεδομένου ότι μέχρι σήμερα δεν είναι δυνατόν να παρασκευασθεί τεχνητά, ενώ δεν μπορεί να υποκατασταθεί από κανένα φάρμακο ή χημική ουσία. Είναι ζωντανός ιστός με περιορισμένη διάρκεια ζωής. Προσφέρεται αποκλειστικά δωρεάν από υγιείς Εθελοντές Αιμοδότες». Με τη σημείωση ότι: « Εάν τα αποθέματα αίματος στις Υπηρεσίες Αιμοδοσίας δεν ανανεώνονται διαρκώς με τη συστηματική αιμοδοσία, δεν είναι δυνατόν να υπάρχει επάρκεια».

Από την πλευρά του το Τμήμα Αιμοδοσίας Ξάνθης κάνει έκκληση για προσφορά αίματος στην αιμοδοσία του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης υπενθυμίζοντας ότι: «Οι ανάγκες για προσφορά αίματος συνεχίζονται».
Με τη σημείωση ότι το Τμήμα είναι ανοικτό: Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8.30πμ-14.00μμ. και Δευτέρα απόγευμα από τις 17.30μμ-19.30μμ. Αντίστοιχα το Τμήμα της Κομοτηνής είναι καθημερινά ανοικτό από τις 09:00 έως τις 13:30 και τα απογεύματα κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης (Περισσότερες πληροφορίες στο:2531351533).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος