Κομοτηνή: Βραβείο σε 7 μαθήτριες του 4ου Γυμνασίου

Επτά μαθήτριες του 4ου Γυμνασίου Κομοτηνής πήραν μέρος σε διαδικτυακό ομαδικό παιχνίδι – κυνήγι θησαυρού σχετικό με τα δικαιώματα του παιδιού, με τον τίτλο «ΒΡΕΣΤΑ και ΠΑΡΤΑ. Κάνε δικά σου τα δικαιώματα».

Το παιχνίδι περιλάμβανε 12 αποστολές σχετικές με 12 ομάδες δικαιωμάτων που έχουν κατοχυρωθεί στη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Το ολοκλήρωσαν 38 ομάδες από διαφορετικές περιοχές της χώρας, που πραγματοποίησαν μικρές έρευνες, κουίζ και συνεντεύξεις, δημιούργησαν memes, αφίσες, ποιήματα, τραγούδια, σταυρόλεξα, βίντεο και ζωγραφιές, έγιναν φωτογράφοι και συγγραφείς μικρών διηγημάτων.

Η ομάδα “Κυνηγοί δικαιωμάτων”, αποτελούμενη από τις μαθήτριες του Γ1: Δαλακούρα Αθανασία, Δουδουλακάκη Σοφία και Κουτσοβασίλη Κωνσταντίνα, κατέλαβε την 4η θέση και η ομάδα “Η φωνή των κοριτσιών”, αποτελούμενη από τις μαθήτριες επίσης του Γ1: Βασιλάκη Μαρία, Γιανναράκη Ασημένια-Μαρία, Ζερβούλη Ελισάβετ και Πανταζίδου Άννα, την 5η. Υπεύθυνη εκπαιδευτικός ήταν η Σουβατζόγλου Σοφία, φιλόλογος.

“Οι μαθήτριες ενθουσιάστηκαν από την όλη διαδικασία, από τη συνεργασία μεταξύ τους αλλά και με άλλες Ομάδες. Σύμφωνα με δική τους δήλωση, «ήταν απίστευτη εμπειρία, που θα θέλαμε να επαναληφθεί ή να γίνει κάποια παρόμοια δράση. Είχε πολύ ενδιαφέρον και φυσικά ήταν πολύ ωραίο ότι γνωρίσαμε νέα άτομα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος