Κομοτηνή: Βραχνάς η αναζήτηση στέγης για τους στρατιωτικούς

Σε αναζήτηση στέγης δεν βρίσκονται μόνο οι φοιτητές στην πόλη της Κομοτηνής παραδοσιακά τέτοια εποχή, αλλά και όσοι-όσες υπηρετούν στους στρατιωτικούς σχηματισμούς της Ροδόπης. Παραδοσιακά ένα 10% της δύναμης που υπηρετεί στην Περιφερειακή Ενότητα μετακινείται, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι εκατό (100) περίπου οικογένειες ή μεμονωμένα άτομα ξενοικιάζουν και άλλα τόσα μισθώνουν κατοικίες.

Παρά το γεγονός ότι όλοι οι μεγάλοι σχηματισμοί διαθέτουν έναν αριθμό οικημάτων στα στρατόπεδα, κριτήριο οικογενειακού εισοδήματος στη διάθεση αυτή δεν υφίσταται, με αποτέλεσμα να καταλαμβάνουν σπίτια και υψηλόβαθμοι και υψηλόμισθοι. Όπως μεγάλος αριθμός οικημάτων διατίθεται κατ’ εξαίρεση στους Διοικητές, που λόγω καθηκόντων περνούν περισσότερο χρόνο εντός του στρατοπέδου με αποτέλεσμα χαμηλόμισθοι να αναζητούν φθηνή στέγη σε μια φοιτητούπολη, συμβιβασμός δύσκολος.

«Συμφωνούμε να διατίθενται κατ’ εξαίρεση στους διοικητές των Μονάδων», δηλώνουν οι εκπρόσωποι των στρατιωτικών μιλώντας στο ertnews.gr και σημειώνουν ότι πρόβλεψη υπάρχει μόνο για τα άτομα που επιμελούνται ΑμεΑ και υπηρετούν στην Αεροπορία και εκείνο μόνο για διάστημα πέντε χρόνων.

«Υπάρχουν συνάδελφοι που έχουν κοιμηθεί επί τρεις ημέρες στα αυτοκίνητά τους αναζητώντας στέγη», δηλώνουν και σημειώνουν ότι το κόστος του ενοικίου αφαιρεί από το εισόδημά τους 300 ευρώ, εάν πρόκειται για ένα άτομο μόνο, και 400 ευρώ για μια οικογένεια με δύο παιδιά. Λαμβάνοντας υπόψιν ότι ένας μέσος όρος μεταθέσεων που παίρνουν είναι έξι με επτά μέχρι να συνταξιοδοτηθούν τα έξοδα μόνο για τη στέγαση τους με τα οποία επιβαρύνονται είναι μεγάλα.

Πρόβλημα που καλούνται να αντιμετωπίσουν όσοι σπουδάζουν παιδιά είναι και το γεγονός ότι δεν ισχύει η μετεγγραφή για τα αδέρφια εκείνων που φοιτούν σε Στρατιωτικές Σχολές, παρά το γεγονός ότι νοικιάζουν και οι ίδιοι οι Σπουδαστές για τις δύο ημέρες που βγαίνουν εκτός Σχολής, έτσι μια οικογένειά που σπουδάζει δύο παιδιά ένα σε Στρατιωτική Σχολή και ένα σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ δεν μπορεί να πάρει μετεγγραφή, ότι δηλαδή ισχύει τα τελευταία χρόνια για τα αδέρφια που σπουδάζουν σε διαφορετικές πόλεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος