Κομοτηνή: Βιβλιοθήκη στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Δ.Π.Θ. διεκδικούν φοιτητές και φοιτήτριες

Μια δική τους αυτόνομα λειτουργούσα βιβλιοθήκη, εμπλουτισμένη με όλους τους σχετικούς τίτλους και τις εκδόσεις που σχετίζονται με το αντικείμενό τους διεκδικούν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στην Πανεπιστημιούπολη.

Είκοσι τρία χρόνια μετά την ίδρυση του Τμήματος κρίνουν αναγκαίο όπως λένε την περαιτέρω ενίσχυση και ενδυνάμωση του με κάθε τρόπο Δηλώνοντας ικανοποιημένοι από τις προσπάθειες των καθηγητών τούς.

Όπως τονίζουν στο ertnews.gr, παρά το γεγονός ότι ιδρύθηκε το έτος 1999 στην Κομοτηνή, έχοντας απορροφήσει το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, το φοιτητικό του δυναμικό εξακολουθεί ακόμη να καλύπτει τις ανάγκες του επισκεπτόμενο τη Βιβλιοθήκη της Νομικής.

Συναντήσαμε, χθες Πέμπτη, 10-11-2022, τριετείς φοιτητές και φοιτήτριες του ΔΠΘ με εξειδίκευση κάποιοι Οικονομικής Ανάλυσης και κάποιοι Διοίκησης Επιχειρήσεων. Και όπως τους ακούσαμε να σημειώνουν το Τμήμα διαθέτει εργαστήριο Η/Υ υψηλής τεχνολογίας , ωστόσο, «απουσιάζει» μια δική του βιβλιοθήκη. Για κάποιους από αυτούς η επιλογή του Τμήματος ήταν πρώτη επιλογή για κάποιους άλλους «προέκυψε στην πορεία, αλλά τους άρεσε πάρα πολύ στη συνέχεια».

Ονειρεύονται εργασία «πάνω στο αντικείμενό τους» και σημειώνουν ότι «αυτό που επιθυμούν είναι να μπορέσουν να αξιοποιήσουν αυτά που διδάσκονται καθημερινά από τους καθηγητές τους στην επαγγελματική του απασχόληση στη συνέχεια». Στα πλην, όπως αναφέρουν και το γεγονός ότι οι εγκαταστάσεις είναι εκτός πόλης και «αναγκάζονται», όπως λένε, «να μετακινούνται μερικές φορές κάνοντας και δύο δρομολόγια την ημέρα» γι αυτό το λόγο θέτουν επιτακτικά το αίτημα της ισχύς των δωρεάν μετακινήσεων με τα τακτά δρομολόγια για την αποφυγή του συνωστισμού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος