Κομοτηνή: Βάσει μελέτης η τουριστική προβολή – Φεστιβάλ φοιτητών το φθινόπωρο

Σε ισχύ ο νέος σχεδιασμός δράσης από την Αντιδημαρχία Τουρισμού Κομοτηνής, μετά και την έγκρισή του από το Δημοτικό Συμβούλιο και με βάση την τουριστική μελέτη.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Αντιδημάρχου Τουρισμού, Παναγιώτη Ζωγράφου, στο περιφερειακό πρόγραμμα της ΕΡΤ ΑΜ-Θ, έχουν βγει πια οι άξονες και οι 4 μορφές θεματικού τουρισμού, όπως:

-Πολιτιστικός-Πολυπολιτισμικότητα
-Μαθητικός Τουρισμός
-Θρησκευτικός Τουρισμός
-Συνεδριακός Τουρισμός

«Στόχος μας είναι να αναδείξουμε το τουριστικό προϊόν της περιοχής μας, αφού πρώτα το δημιουργήσουμε, αξιοποιώντας τα δικά μας συγκριτικά πλεονεκτήματα. Τα μουσεία, το ιστορικό κέντρο της πόλης, τις παραλίες, τα Βουνά, τις λίμνες, τα ποτάμια. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την αρμονική συμβίωση των Χριστιανών και Μουσουλμάνων, κάτι που θα πρέπει να προβληθεί και να αποτελέσει τον πόλο έλξης των επισκεπτών από το εσωτερικό και από το εξωτερικό. Ήδη, εμείς έχουμε μπει δυναμικά στο κομμάτι των μαθητικών εκδρομών και αποσπάσαμε ένα ικανοποιητικό κομμάτι. Στις σκέψεις μας είναι και η συνεργασία μεταξύ των όμορων δήμων στο κομμάτι αυτό της ανταλλαγής των επισκεπτών και των δράσεων από κοινού. Μέσα στο κομμάτι της ενεργοποίησης για τον τουρισμό και η φοιτητιώσα νεολαία, για την οποία διοργανώνουμε ένα φεστιβάλ για την υποδοχή τους εκεί τον Σεπτέμβριο –Οκτώβριο, θα το αποφασίσουμε», τόνισε ο κ. Ζωγράφου.

Αξίζει να σημειωθεί πως στον προγραμματισμό των δράσεων σε αυτό το φεστιβάλ, υπάρχουν σκέψεις για να συνδυασθεί και με εκπτωτικά πακέτα σε εστίαση και την τοπική αγορά. Με δράση των πολιτιστικών συλλόγων και της νεολαίας, αλλά και την δυνατή γεύση του Ελληνικού καφέ, ο οποίος ξεχωρίζει από το μείγμα και την διαδικασία του ψησίματος και είναι καιρός να αναδειχθεί όπως πρέπει στην Κομοτηνή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος