Κομοτηνή- Β. Λιάσκος: Τροφή για μέλισσες και ζωικό κεφάλαιο χρειάζονται μελισσοκόμοι και κτηνοτρόφοι στην Εύβοια

Έκκληση σε μελισσοκόμους και κτηνοτρόφους της περιοχής της Θράκης απεύθυνε ο εκλεγμένος στην Τ.Κ. της Λίμνης Εύβοιας ο κος Βασίλης Λιάσκος μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές ιστορίες» (25-8-2021) για την αποστολή τροφής για τα μελίσσια και τα ζωντανά που γλίτωσαν από τις πύρινες φλόγες. «Οι κτηνοτρόφοι, οι μελισσοκόμοι είναι σε απόγνωση » είπε προσθέτοντας ότι δεν έχουν τι να ταΐσουν λόγω της καταστροφής και της απώλειας του δασικού πλούτου και των αποθεμάτων τους.

Σύμφωνα με τον κο Λιάσκο μεγάλη καταστροφή έχουν υποστεί επίσης οι ελαιοπαραγωγοί, οι αμπελουργοί και οι ρητινοκαλλιεργητές, καθώς η φωτιά κατ έκαψε μεγάλες εκτάσεις. «θα πρέπει να αποζημιωθούν 100% για να μπορέσουν να αναπληρώσουν τον εξοπλισμό τους και να αποκαταστήσουν τις υποδομές για να μπορέσουν να συνεχίσουν στον τόπο τους» είπε ο κος Λιάσκος εκφράζοντας το παράπονο-αίτημα προς την Κυβέρνηση «μεγαλύτερες αποζημιώσεις, γρήγορη έναρξη των αντιπλημμυρικών έργων και εμπλοκή όλο του ντόπιο δυναμικού» είπε ο νεαρός αιρετός μην κρύβοντας την απογοήτευσή του για την καταστροφή που έχει σημειωθεί στην περιοχή του. «Δόθηκε βαρύτητα στην εκκένωση των οικισμών και όχι στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, αν φύγουν οι άνθρωποι ποιος θα σβήσει την πυρκαγιά;» αναρωτήθηκε.

Τέλος, κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να συνεχίσουν να την επισκέπτονται, όπως κάνουν τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου, εκφράζοντας και με αυτόν τον τρόπο την αλληλεγγύη τους. «Οι κάτοικοι της περιοχής σας έχουμε περισσότερο ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε, το καλοκαίρι είναι ακόμη εδώ» είπε κλείνοντας με την πρόταση, ως γιος ιερέα και άριστος γνώστης της περιοχής ο ίδιος, να δουν και την επιλογή του θρησκευτικού τουρισμού στον προικισμένο τόπο του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος