Κομοτηνή – Β. Καλεντερίδης: Δεν υπάρχουν όρια στην προσφορά

Αγορά ενός δώρου ή ενός βιβλίου για ένα άγνωστο παιδί. Ψάξιμο στη βιβλιοθήκη για ένα ωραίο βιβλίο που το έχουμε διαβάσει ή δεν έχουμε χρόνο γι αυτό. Αναζήτηση στο παιδικό δωμάτιο για το ξεχασμένο ή το αγαπημένο παιχνίδι. Σε αυτή τη διαδικασία βάζει μικρούς και μεγάλους, γονείς και παιδιά ένας νέος, Κομοτηναίος Επιστήμονας “διδάσκοντας” σε μικρούς και μεγάλους την αξία της αλληλεγγύης.

Χριστουγεννιάτικη πρωτοβουλία αγάπης από τον εκπαιδευτικό Βασίλη Καλεντερίδη και τους συνεργάτες του. Ιδιοκτήτης ενός εναλλακτικού κέντρου μάθησης ο ίδιος ερχόμενος σε επαφή με γονείς και παιδιά καθημερινά σκέφτηκε πόσο χρήσιμο θα ήταν να συγκεντρώσουν όλοι μαζί βιβλία και παιχνίδια για τα παιδιά των «Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος».

Όπως δήλωσε σήμερα Τετάρτη στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή “Καθημερινές Ιστορίες” (22-12-2021) μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου καλεί γονείς και μαθητές, αλλά και όλους τους κατοίκους της περιοχής να προσφέρουν ένα αγαπημένο τους βιβλίο ή ένα παιχνίδι κάνοντας με αυτό τον τρόπο ένα παιδί ευτυχισμένο.

«θελήσαμε με τους συνεργάτες μου να κάνουμε μια δράση καθαρά φιλανθρωπικού χαρακτήρα ειδικά την περίοδο των γιορτών γιατί υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας οι οποίοι ενώ θα έπρεπε να έχουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, ειδικά τέτοιες μέρες, δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα» δήλωσε ο κος Καλεντερίδης.

Και εξήγησε ότι αποδέκτες αυτής της όμορφης πρωτοβουλίας θα είναι παιδιά ηλικίας από 1 έως 18 ετών. «Θα μπορούσαν να χαρίσουν όχι μόνο παιχνίδια που δεν έπαιξαν μαζί τους ή δεν τους άρεσαν, αλλά και εκείνα που αγαπάνε, που έχουν για τους ίδιους ή για τα παιδιά τους μια συναισθηματική αξία και που χαρίζοντας τα σε άλλα παιδιά θα μπορούσαν να τα δώσουν μεγάλη χαρά» σημείωσε εξηγώντας πως θα μπορούν να φέρουν το βιβλίο ή το παιχνίδι-δώρο τους στις εγκαταστάσεις του κέντρου ( στην οδό: Μ.Μ. Κ.Παλαιολόγου 8) και οι ίδιος με τους συνεργάτες του θα μεταφέρουν όλα τα πακέτα-αγάπης στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής στις 28 Δεκεμβρίου. Χωρίς μάλιστα να παραλείψει να επισημάνει, κρίνοντας από την μέχρι τώρα ανταπόκριση του κόσμου, ότι: «Δεν υπάρχουν όρια στην προσφορά, στη διάθεση κάποιου να προσφέρει.»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος