Κομοτηνή – Β. Ιωαννίδης: Στα σκαριά νέος Σύλλογος για την ανάπλαση της Δημοτικής Αγοράς

Ένα Σωματείο –Σύλλογος της Δημοτικής Αγοράς Κομοτηνής “βρίσκεται στα σκαριά”
και οι δημιουργοί του έχουν έρθει ήδη σε επαφή με το δήμαρχο Κομοτηνής, τον κο Γιάννη Γκαράνη αναζητώντας από κοινού, μέσω ΕΣΠΑ, να γίνει η ανάπλαση της Δημοτικής Αγοράς, που, όπως δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» «περιμένουν όλοι οι επαγγελματίες του χώρου χρόνια».

Κομοτηνή – Β. Ιωαννίδης: Στα σκαριά νέος Σύλλογος για την ανάπλαση της Δημοτικής Αγοράς
Ο κος Βασίλης Ιωαννίδης, νέος πρόεδρος του Σωματείου

«Είναι κρίμα να παραπαίει έτσι η δημοτική αγορά, το κέντρο της Κομοτηνής» δήλωσε ο κος Βασίλης Ιωαννίδης, ο νέος πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Κομοτηνής και Περιφερείας. «Υπάρχουν έτοιμα σχέδια που είχαν ψηφιστεί από το Σωματείο, κόλλησε, όμως η υλοποίησή τους στα διαδικαστικά. Η πρόταση προέβλεπε να γκρεμιστεί τελείως η δημοτική αγορά, δεν γίνεται, όμως, να κλείσει η αγορά. Οπότε, επιλέγεται τώρα μια μικρού μεγέθους ανάπλαση» εξήγησε ο νέος πρόεδρος προσθέτοντας, ότι το Σεπτέμβριο θα υπάρξουν νεότερα.

132 μέλη αριθμεί το Σωματείο Κρεοπωλών της Ροδόπης. «Ο χώρος μας παραμένει στάσιμος κι αυτό καμιά φορά είναι καλό. Πέρασε μια δεκαετία κρίσης, ένας και χρόνος με τον κορονοϊό ο κλάδος μας δεν ανθεί, αλλά πορεύεται. Οι άνθρωποι της κτηνοτροφίας με τους οποίους συνεργαζόμαστε στενά αιμορραγούν από παντού. Όλοι προσπαθούμε να τους στηρίξουμε και όλοι μαζί θα τη βρούμε την άκρη» σημείωσε ο κος Ιωαννίδης.

Αναφερόμενος στην κίνηση τον ένα χρόνο Πανδημίας αποκάλυψε ότι «το Ηλεκτρονικό Εμπόριο άνθησε , η κίνηση ωστόσο εντός της δημοτικής αγοράς ήταν τραγική» είπε προσθέτοντας: «οι παραγγελίες μέσω του Ηλεκτρονικού Εμπορίου  σημείωσαν αύξηση 200%». Τέλος, αναφερόμενος στα σχέδια του Σωματείου αρκέστηκε να δηλώσει με αισιοδοξία πως: «Αν υπάρχει όρεξη και διάλογος θα λυθούν τα προβλήματα σιγά – σιγά ήδη τα συζητάμε».

Συνέντευξη –κείμενο- φωτογραφίες:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος