Κομοτηνή – Β. Φλώρος: “Μπολιάζεται” πλέον η δεύτερη σκέψη και η καχυποψία μεταξύ των ανθρώπων κι αυτό είναι το χειρότερο

Ένα χρόνο σε αναστολή ο καλλιτεχνικός κλάδος, από τον περασμένο Μάρτιο, με την έναρξη της Πανδημίας και μετά, “ήρθαν τα πάνω κάτω .. με όλα τα επακόλουθα” λέει ο γνωστός τραγουδοποιός, ο κος Βασίλης Φλώρος, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες», σημειώνοντας ότι: “Δημιουργούνται νέες συνθήκες σε σχέση με τις ψυχές των ανθρώπων οι οποίες απομακρύνονται η μία από την άλλη, όσο περνάει ο καιρός. “Μπολιάζεται” πλέον η δεύτερη σκέψη και η καχυποψία μεταξύ των ανθρώπων κι αυτό είναι το χειρότερο”.

Κομοτηνή – Β. Φλώρος: “Μπολιάζεται” πλέον η δεύτερη σκέψη και η καχυποψία μεταξύ των ανθρώπων κι αυτό είναι το χειρότερο
Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης – τραγουδοποιός έπαιξε σήμερα Τσικνοπέμπτη ζωντανά στην ΕΡΤ Κομοτηνής

Όπως τόνισε ο κος Φλώρος αυτή η απομάκρυνση προϋπήρχε, απλώς τώρα οι συνθήκες το επιβεβαίωσαν. “Παντού και στις ανθρώπινες σχέσεις, στις φιλικές σχέσεις. Τώρα, όμως, είναι τρομακτικά όλα αυτά, αλλά λόγω της ύπαρξης του ιού θα πρέπει να προσέχουμε τους ανθρώπους μας, τους γύρω μας και να “καβατζάρουμε τον κάβο” με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες”, σημειώνει ο κος Φλώρος τονίζοντας ότι: “Από το να απουσιάζει ο πολιτισμός από την κοινωνία ολόκληρη πιστεύω ότι τώρα φαίνονται σιγά – σιγά και τα σημάδια του τι σημαίνει, ποια είναι η αξία να συμμετέχει ένας πολίτης, ένα κοινωνικό όν, αυτό που λέγεται πολιτιστική διαδικασία, μοίρασμα, δημιουργία, ως θεατής και ακροατής απλός. Αυτό σημαίνει ότι ο πολιτισμός είναι ένας ιστός, που κρατάει όρθια μια κοινωνία”. Όπως τονίζει, “αν συνεχίσει έτσι η κατάσταση , ίσως, να αναδειχθούν κι άλλα πρωτόγνωρα ένστικτα στους ανθρώπους”. Όσο για την συνέχεια της δημιουργίας, την προβολή της στο διαδίκτυο, αλλά και την κυκλοφορία νέων δημιουργιών σημειώνει ότι: “Είναι το “θηρίο” της δημιουργίας που κρύβουν όλοι. Η ανάγκη για μοίρασμα, για δημιουργία που ποτέ δεν σταματάει. Και όσο περισσότερο δυσκολεύουν οι αντικειμενικές συνθήκες, τόσο περισσότερο θα γιγαντώνεται και αυτή η ανάγκη”.

Όσον αφορά στην στήριξη της πολιτείας, όπως είπε ο κος Φλώρος «θα περάσουν πολλά χρόνια για να καταφέρει πλέον πάλι κάποιος δημιουργός να ζει από τα Πνευματικά του Δικαιώματα και από την υπεραξία της δημιουργίας του. Από την δημόσια προβολή τους δικαιούνται ένα μέρισμα το οποίο παράγεται διεθνώς χωρίς όμως να το παίρνουν”. Σ’ αυτό το σημείο εξέφρασε την λύπη του γιατί, όπως είπε “ο καλλιτεχνικός κόσμος δεν στηρίχθηκε, όσο έπρεπε” για να σημειώσει λέγοντας: “Ο τρόπος με τον οποίο έγινε, μέσω των επιδομάτων πείνας, δημιουργούσε σχέσεις εξουσίας, με ένα φιλανθρωπικό τρόπο μας δίνεται ως επαιτεία κάτι το οποίο δικαιούμαστε. Πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι ασχολούνται έχουν βρεθεί εκτός λόγω των παραμέτρων, που μπαίνουν σε αυτά τα θέματα και η ουσία είναι ότι ακόμη και σε συνθήκες κρίσεις δεν πετυχαίνουν ούτε το στόχος τους, το να κρατηθεί όρθιο ένα οικοδόμημα. Αλλάζουν δουλειές στα όρια της ανέχειας, απαξιωμένοι από μια πολιτεία, που μας κατηγορεί, ότι τα βγάζουμε μαύρα. Τι κάνανε θεσμικά για να φτιάξει ένα πλαίσιο από το οποίο και δεν θα χάνει το κράτος και θα μας επιτρέπει να ζούμε σε συνθήκες με αξιοπρέπεια;”, αναρωτήθηκε. Παράλληλα, πρόσθεσε: “Από εμάς εξαρτάται. Να καταλάβουμε την δύναμη, που έχουμε και ως “βρεγμένοι” την βροχή δεν θα πρέπει να την φοβόμαστε”. Τέλος, αποκάλυψε, ότι πολύ σύντομα θα κυκλοφορήσει μια δουλειά τους με τον εξαιρετικό Κομοτηναίο δημιουργό, τον Γιώργο Κελεσίδη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος