Κομοτηνή: Τριάντα χειρουργεία το μήνα και πολυήμερες νοσηλείες στην Ορθοπεδική Κλινική του «Σισμανόγλειου»

Τραύματα από πτώσεις και τροχαία ατυχήματα οδήγησαν δεκάδες κατοίκους της Ροδόπης στην Ορθοπεδική Κλινική και στα χειρουργεία του «Σισμανόγλειου».

Πριν την έλευση του χειμώνα και την επικράτηση παγετού που «παραδοσιακά» προκαλεί πτώσεις, άρα και τέτοιου είδους ατυχήματα, δεν ήταν λίγοι εκείνοι, που χρειάστηκε να νοσηλευτούν για αρκετές μέρες για να ξεπεράσουν το τραύμα τους, κάποιοι από αυτούς έχοντας υποβληθεί και σε επέμβαση.

Μεγάλη κινητικότητα σημειώνεται στην Ορθοπεδική Κλινική του Νοσοκομείου Κομοτηνής «Σισμανόγλειο» τους τελευταίους τρεις μήνες. Χρειάστηκε να πραγματοποιηθούν τουλάχιστον τριάντα (30) χειρουργικές επεμβάσεις σε ασθενείς με τραύμα είτε από πτώση, είτε λόγω τροχαίου.

Όπως δήλωσε σήμερα, 29-11-2022, στοwww.ertnews.gr ο διευθυντής της Κλινικής, ο κος Καραμπελιάς οι πτώσεις, κυρίως ηλικιωμένων κατοίκων της περιοχής, είναι συχνές, με αποτέλεσμα να μην λείπουν από τις είκοσι μια (21) κλίνες που διαθέτει η Κλινική αυτού του είδους οι νοσηλείες. Ιδιαίτερη “προσθήκη” για την Κλινική η δυνατότητα πραγματοποίησης ολικών αρθροπλαστικών επεμβάσεων σε ισχία γόνατων. Δυνατότητα που πριν δεν είχε η Κλινική. Πρόκειται κυρίως για ασθενείς γυναίκες και όχι μόνο πενήντα ετών και άνω, όπως ανέφερε ο κατεξοχήν ειδικός, ο οποίος πραγματοποιεί ακόμη και τρεις (3) εβδομαδιαίως.
Αναγκαία κρίνεται η ενίσχυση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς αυτή τη στιγμή η Ορθοπεδική Κλινική λειτουργεί με τρεις (3) ειδικούς, απαιτούνται άλλοι δύο (2) τουλάχιστον γιατροί κι ενίσχυση με νοσηλευτικό προσωπικό. Όσον αφορά στη χρήση αναλωσίμων, η εξασφάλισή τους γίνεται απρόσκοπτα σημείωσε ο διευθυντής, εκφράζοντας την πίστη του ότι η Κλινική θα πάει ακόμη καλύτερα στο μέλλον, καθώς έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου της περιοχής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος