Κομοτηνή: Τοποθέτηση ηχητικών φαναριών και λίφτινγκ στις ράμπες για ΑμεΑ

Στην καταγραφή των σημείων εκείνων στην πόλη της Κομοτηνής, όπου πρέπει να τοποθετηθούν ηχητικά φανάρια για τη διευκόλυνση της διέλευσης των ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την όρασή τους, θα προχωρήσει το Σωματείο ΑμεΑ Ροδόπης σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Ξάνθης και την Περιφερειακή Ένωση ΑμεΑ Αν.Μ.Θ.

Όπως δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο πρόεδρος του Σωματείου ΑμεΑ Ροδόπης,  Τρύφωνας Καρούντζος, τις προσεχείς ημέρες θα υπάρξει συνάντηση με τη δημοτική αρχή της Κομοτηνής ώστε να δρομολογηθεί η από κοινού τους συνεργασία.

Κομοτηνή: Τοποθέτηση ηχητικών φαναριών και λίφτινγκ στις ράμπες για ΑμεΑ«θα υποδείξουμε τα σημεία εκείνα που είναι κατάλληλα για την τοποθέτησή τους, ώστε να εξυπηρετούνται τυφλοί και όχι μόνο στη διέλευσή τους», δήλωσε ο κ. Καρούντζος, κάνοντας λόγο για ένα τελειοποιημένο σύστημα, που μπορεί να εξυπηρετεί όλα τα είδη αναπηρίας και ιδιαίτερα τους τυφλούς. «Δίνει πληροφορίες για τις παρακείμενες οδούς, την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσεις και τα κτίρια που υπάρχουν δίπλα. Είναι ένα σύστημα που τοποθετείται στη μέση της κατάληξης του διαδρόμου όδευσης για τους τυφλούς οπότε με το πάτημα ενός κουμπιού ο τυφλός να μπορεί να παίρνει τις πληροφορίες που του χρειάζεται (πού βρίσκεται, πώς περνά απέναντι, ποια κτίρια είναι δίπλα κ.α.)», σημείωσε.

Όσον αφορά στις ράμπες πρόσβασης, σε ερώτηση για το αν η Κομοτηνή είναι 100% προσβάσιμη, όπως και όλα τα δημόσια κτίρια, ο πρόεδρος του Σωματείου ΑμεΑ Ροδόπης ανέφερε πως δρομολογείται επίσης συνεργασία με τη δημοτική αρχή, για την πραγματοποίηση εργασιών λίφτινγκ των ραμπών που ήδη υπάρχουν, για να εξαλειφθούν πλήρως κακοτεχνίες και σκαλώματα.

Τέλος ιδιαίτερη μέριμνα θα δοθεί, το αμέσως επόμενο διάστημα, και σε πρωτοβουλίες- παρεμβάσεις που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής, όχι μόνο υπαρκτός, αλλά και αρκετά σημαντικός ο αριθμός τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος