Κομοτηνή: Τόνωση της αγοραστικής κίνησης ζητούν οι άνθρωποι της αγοράς

Με «μηδέν βοήθεια» ξένων κινείται η αγορά της Κομοτηνής. Όπως σημειώνουν έμποροι κι εργαζόμενοι στα καταστήματα και τις επιχειρήσεις της πόλης ελάχιστη έως μηδαμινή είναι η βοήθεια που δέχονται από επισκέπτες.

«Απουσιάζουν οι τουρίστες από τις Βαλκανικές χώρες, αλλά είναι και λιγοστοί οι επισκέπτες από τις γειτονικές πόλεις» αναφέρουν στο www.ertnews.gr και σημειώνουν ότι παλιότερα ήταν περισσότεροι αυτοί που από τις κοντινές περιφερειακές ενότητες, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη επέλεγαν την Κομοτηνή για τις αγορές τους. Το υψηλό κόστος των καυσίμων τώρα τους αποθαρρύνει.

Κομοτηνή: Τόνωση της αγοραστικής κίνησης ζητούν οι άνθρωποι της αγοράςΌπως τονίζουν, με εξαίρεση την άφιξη των νέο-εισερχόμενων φοιτητών και των γονιών τους, τους τελευταίους δύο μήνες η τοπική κίνηση- κατανάλωση βασίζεται στους ντόπιους. «Δηλαδή στους εργαζόμενους στο Δημόσιο και στους αγρότες» όπως τονίζουν με τους τελευταίους μάλιστα  να μην έχουν ακόμη πληρωθεί από τις παραγωγές τους.
Κάποια μικρά γκρουπ Τούρκων τουριστών που πέρασαν από την πόλη το δίμηνο αυτό δεν μπόρεσαν να κάνουν τη διαφορά, όπως σημειώνουν.

Την ανάγκη δημιουργίας εκδηλώσεων που θα δημιουργούν κίνηση και θα έλκουν περισσότερο ξένο κόσμο έστω για ολιγοήμερη παραμονή επισημαίνουν οι παλαιότεροι στο χώρο τονίζοντας ότι έχουν να συναγωνιστούν και τις φθηνές αγορές της Βουλγαρίας και της Τουρκίας. «Σε Κίρτζαλι, Φιλιππούπολη, αλλά και Κεσάνη, Αδριανούπολη δεκάδες κάτοικοι της περιοχής πραγματοποιούν σε τακτά χρονικά διαστήματα τις αγορές τους. Επισκέπτονται τη Βουλγαρία με δέλεαρ τα φθηνά καύσιμα και δεν μένουν μόνο σε αυτά » σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Τέλος, στέκονται στο διαφορετικό κλίμα που δημιουργεί κάθε καλοκαίρι η άφιξη των ντόπιων μεταναστών που επιστρέφουν από τις χώρες όπου εργάζονται για τις ολιγοήμερες διακοπές τους. Όπως αναφέρουν η δυναμική που δημιουργείται, είναι αισθητή στην πόλη είναι και στα ταμεία των επιχειρήσεών τους, αποτελεί καλό παράδειγμα για το πόσο θετικά επιδρά η προσέλκυση κόσμου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος