Κομοτηνή: Το θρακικό Μουσείο Παιδείας, πολύτιμη κιβωτός γνώσης

Σχολικά αντικείμενα που προέρχονται από σχολεία της Θράκης (Δυτικής, Ανατολικής, Βόρειας) όπως: βιβλία, τετράδια, σχολικές τσάντες, ελέγχους προόδου, ποδιές, αναμνηστικές σχολικές φωτογραφίες, πίνακες, έδρες και θρανία, ακόμη και σχολικά εργόχειρα μιας άλλης εποχής περιμένουν τον επισκέπτη. Όλα καλά φυλαγμένα σε μια Κιβωτό Γνώσης στο Κέντρο της Κομοτηνής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Παιδαγωγικών Επιστημών εξετάζει, σε ημερήσια βάση, τρόπους για τη λειτουργία του Θρακικού Μουσείου Παιδείας.

Πρόκειται για ένα μουσείο που ιδρύθηκε το 1992, ύστερα από πρωτοβουλία του Αλέξανδρου Χ. Καζαντζή, τότε προέδρου της Εταιρείας Παιδαγωγικών Επιστημών Κομοτηνής (ΕΠΕΚ)  και στεγάζεται σε κτίριο που παραχωρήθηκε από τον Δήμο Κομοτηνής, στην αυλή του Αγίου Γεωργίου, χώρος ο οποίος παλιότερα φιλοξενούσε τη λειτουργία του 5ου Νηπιαγωγείου της πόλης.

Κομοτηνή: Το θρακικό Μουσείο Παιδείας, πολύτιμη κιβωτός γνώσηςΤριάντα χρόνια εξακολουθεί, όπως τονίζει σήμερα στο www.ertnews.gr η πρόεδρος του ΔΣ, η κα Μαίρη Κοσμίδου να είναι το μοναδικό στο είδος του στην αν.Μ.Θ. καλύπτοντας ένα σημαντικό κενό στον χώρο της παιδείας και παρουσιάζοντας την πορεία της Εκπαίδευσης στη Θράκη στο διάβα των χρόνων.

Διάφορα σχολικά είδη, που παρουσιάζονται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους αποτυπώνοντας τις προσπάθειες του χθες για την κατάκτηση της Γνώσης, αλλά και τα χρήσιμα εργαλεία μιας άλλης εποχής με μαθητές και μαθήτριες μακριά από tablet και Υπολογιστές, αλλά με την κιμωλία στα χέρια, εκθέματα σε έναν χώρο ικανό να έλξει το ενδιαφέρον των επισκεπτών και κυρίως μελών της σχολικής κοινότητας.

«Η λειτουργία ενός Μουσείου πρέπει να πληροί κάποιες προϋποθέσεις και τον καλύτερο τρόπο θα αναζητήσουμε στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ» δήλωσε η κα Κοσμίδου σημειώνοντας ότι για το θέμα θα υπάρξουν εξελίξεις μετά τη συνεδρίαση του ΔΣ.
Ακόμη και η λειτουργία της Εταιρείας Παιδαγωγικών Επιστημών στηρίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική προσφορά των μελών της χωρίς να έχει άλλα έσοδα. Τα δε εκθέματα έχουν προέλθει από δωρεές και δωρητές, γι αυτό το λόγο άλλωστε και είναι διαρκείς οι εκκλήσεις των υπευθύνων για ενίσχυση του αριθμού των εκθεμάτων με την παράδοση στο Μουσείο ό,τι θυμίζει την Εκπαίδευση του χθες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος