Κομοτηνή: Το σχέδιο του Προϋπολογισμού στη Συνεδρίαση του Π/Σ αν.Μ.Θ.

Η «Έγκριση του σχεδίου του Προϋπολογισμού και του ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (ΟΠΔ) της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του Οικονομικού Έτους 2022» συζητείται αυτή την ώρα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ.

Η συνεδρίαση πραγματοποιείται με τηλεδιάσκεψη έχοντας το παραπάνω ως μοναδικό θέμα συζήτησης.
Οι Κεντρικοί αυτοτελείς πόροι, Κρατικός προϋπολογισμός και Ίδια Έσοδα οι κύριες πηγές εσόδων. 285,5 εκ. ευρώ το συνολικά το ποσό. Η κατανομή, όπως εξήγησε ο Εισηγητής: Ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Οικονομικού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Άγγελος Αντωνιάδης., γίνεται ανάλογα με τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί 148. 239.000 είναι τα χρήματα του Κρατικού προϋπολογισμού .Και από τα ταμειακά υπόλοιπα (δαπάνες που έρχονται στο τέλος του Έτους) «Ο προϋπολογισμός είναι κατά τι αυξημένος σε σχέση με πέρσι αλλά ουσιαστικές αλλαγές δεν υπάρχουν» ανέφερε ο κος Αντωνιάδης.

Ερωτήσεις διατύπωσαν οι Π/Σ: Μαρκόπουλος, Χατζηπέμου και Γρανάς. Ακολουθούν οι τοποθετήσεις των επικεφαλής των Π/Σ που, όπως εξήγησε ο πρόεδρος κος Χρήστος Παπαθεοδώρου, έχουν στη διάθεσή τους 5 λεπτά.
Ενδεικτικά θέματα που έχουν ακροθιγώς αναφερθεί μέχρι τώρα: 10 εκ ευρώ για μεταφορά των μαθητών της Περιφέρειας (και ανησυχία για μη κάλυψη όλης της δαπάνης). Πρόβλεψη Δακοκτονίας σε Καβάλα και Έβρο.
Αλλά και η αναφορά του περιφερειάρχη ότι ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείο Ανάπτυξης την επόμενη Τρίτη θα επισκεφτεί την Κομοτηνή.

Σκληρή κριτική μέχρι τώρα από τον κ. Τοψίδη, επικεφαλής της “Περιφερειακής Σύνθεσης” : “Η πολιτική που ασκεί η διοίκηση της Περιφέρειας δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Είμαστε εδώ για να παράγουμε έργο. Απουσία ουσίας σε αυτό το σχέδιο. Δεν υπάρχει όραμα” κάποια από όσα ανέφερε απαντώντας αρνητικά στο κάλεσμα του περιφερειάρχη για υπερψήφιση του προϋπολογισμού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος