Κομοτηνή: Το πρώτο «Πάρκο Τσέπης» δημιουργείται στο πλαίσιο των Ελευθερίων

To 1o «πάρκο τσέπης» στην Κομοτηνή, στη συμβολή των οδών Βύρωνος και Μακεδονίας υιοθετεί το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Κομοτηνής, με την υποστήριξη του Κέντρου Νεολαίας και Εθελοντισμού exagono του Δήμου Κομοτηνής.

Σύμφωνα με την σχετική αναφορά στο πρόγραμμα των Ελευθερίων 2022 οι νέοι της πόλης αναλαμβάνουν να δημιουργήσουν και να υιοθετήσουν το 1ο Πάρκο Τσέπης Κομοτηνής, «συμβάλλοντας», όπως λένε, «στην μετατροπή ενός εγκαταλελειμμένου χώρου σε κοιτίδα πρασίνου, δραστηριοτήτων και δημιουργικότητας, η οποία μπορεί να αναβαθμίσει την πόλη μας και την ποιότητα της ζωής των κατοίκων της».

Σύμφωνα με την ίδια αναφορά στο πρόγραμμα των Ελευθερίων «Τα πάρκα τσέπης έχουν πολλαπλά οφέλη για τις πόλεις. Είναι μικρές πράσινες πινελιές που αλλάζουν το γκρίζο αστικό τοπίο, δίνοντας ανάσες οξυγόνου στους κατοίκους και τους επισκέπτες. Πέρα από τη συμβολή τους στην προστασία του περιβάλλοντος με τα φυτά, τα δέντρα, τα λουλούδια και τον δροσισμό, ο ρόλος τους για την αντιμετώπιση της απομόνωσης των κατοίκων των μεγαλουπόλεων είναι καταλυτικός».

Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Κομοτηνής, εθελοντές και ενδιαφερόμενοι πολίτες θα συναντηθούν στον χώρο που θα δημιουργηθεί το 1ο Πάρκο Τσέπης και θα κάνουν τις πρώτες παρεμβάσεις (δενδροφύτευση, καλλωπισμός με αρωματικά λουλούδια κτλ.) το Σάββατο 8 Μαΐου στις 12 το μεσημέρι στην Κομοτηνή.
φώτο αρχείο:ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος