Κομοτηνή: Το μπάντμιντον φέρνει πιο κοντά τους Θρακιώτες

Η αντιπτέριση, γνωστή με το διεθνή όρο μπάντμιντον (badminton), είναι άθλημα που έχει τους δικούς του πολλούς φίλους στην Κομοτηνή, αλλά και σε όλη τη Θράκη. Μάλιστα στάθηκε αφορμή για να αναπτυχθούν φιλίες δυνατές μεταξύ των αθλητών από την Ξάνθη, τη Ροδόπη έως τον Έβρο.

Ρακέτες στα χέρια και η προσήλωση όλων στο μπαλάκι με τα φτερά. Παρά την… ασυνεπή τροχιά του διαπιστώσαμε χθες το απόγευμα παρακολουθώντας τις προπονήσεις – διασκέδαση των αθλητών στο κλειστό γήπεδο του Μουσικού Σχολείου να είναι πολλοί αυτοί που γίνονται χαρούμενοι κυνηγώντας το…

«Ξεκινήσαμε δυναμικά, παρά τη διετία που πέρασε με αποκλεισμούς. Η ομάδα μας βρίσκεται σε ένα στάδιο ανασύνταξης εν όψει των αγωνιστικών της υποχρεώσεων και στις πρώτες τάξεις του Λυκείου αθλούνται περνώντας ευχάριστα» είπε ο κος Μπάμπης Ιορδάνου ο προπονητής του Συλλόγου ΑΣ Δημοκρίτειο .
«Το άθλημα εδραιώνεται χωρίς μάλιστα ιδιαίτερη προβολή και προώθηση δοκιμάζουν τα παιδιά και αποφασίζουν να μείνουν στο χώρο. Πολλά από αυτά κάνουν ένα πέρασμα και μετά κάποια από αυτά επανέρχονται. Πολλά παιδιά έχουν ήδη τους γονείς τους να ασχολούνται με το άθλημα, στο Τμήμα Ενηλίκων, είναι ιδιαίτερα δραστήριο σε πανελλαδικό επίπεδο και έχουν και συμμετοχές στο εξωτερικό σε επίπεδο Βετεράνων» μας είπε ο προπονητής μην κρύβοντας την ικανοποίησή του.

Κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από τις οκτώ και μισή το βράδυ στο κλειστό του ΤΕΦΑΑ απέναντι από το κολυμβητήριο δίνεται το δεύτερο ραντεβού με τους μεγάλους. Η στήριξη του Δημάρχου Κομοτηνής, του κ. Γιάννη Γκαράνη και της προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού Παιδείας κι Αθλητισμού, της κας Νατάσας Λιβεριάδου ήταν καθοριστική για την εδραίωση του αθλήματος. Σημαντική επίσης η βοήθεια του Πανεπιστημίου για την παραχώρηση των γηπέδων όχι μόνο για προπόνηση, αλλά και για την διεξαγωγή των τοπικών πρωταθλημάτων με παιδιά από όλη τη Θράκη, από την Ξάνθη και την Αλεξανδρούπολη.

Κομοτηνή: Το μπάντμιντον φέρνει πιο κοντά τους Θρακιώτες«Σχετικά “παρεξηγημένο” άθλημα, πολλοί το μπερδεύουν με το τένις, οι ομοιότητες που έχει είναι πιο πολλές με το βόλεϊ παρά με το τένις» είπε ο κος Ιορδάνου. «Σαν Κομοτηνή έχουμε ιδιαίτερη σχέση με αυτό το άθλημα γιατί η πόλη και το Πανεπιστήμιο είναι το πρώτο μέρος που παίχτηκε οργανωμένα το άθλημα αυτό, οι πρώτοι συνάδελφοι που βγήκαν σαν προπονητές σε αυτό το άθλημα πέρασαν από τα αμφιθέατρα του ΔΠΘ.»
Πίσω από αυτή την…εδραίωση βρίσκεται ο καθηγητής Παναγιώτης Αντωνίου, ο οποίος μαζί με τον κο Στεπάν πρωτοστάτησαν στην εισαγωγή του αθλήματος στην Ελλάδα την δεκαετία του 80, αλλά και ο Σύλλογος Δημόκριτος, ο οποίος ήταν ένας από τους Ιδρυτικούς της Εθνικής Ομοσπονδίας. «Περάσαμε χρόνια ανάπτυξης λόγω της Ολυμπιάδας του 2004 και αυτή τη στιγμή, όπως όλα τα αθλήματα, επηρεάστηκε και λόγω του κορονοϊού, αλλά και λόγω της οικονομικής κρίσης».

43 Σωματεία πανελλαδικά δραστηριοποιούνται στη χώρα. Η Θράκη διαθέτει τρία σωματεία, τον Σύλλογο Δημοκρίτειο της Κομοτηνής, τον Αρίωνα Ξάνθης και τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. «Τα παιδιά σε όλη τη Θράκη γνωρίζονται μεταξύ τους, έχουν σχέση μεταξύ τους χάρη στην ενασχόληση με το άθλημα» μας είπε.
Από τη φετινή Ολυμπιάδα του Τόκιο εντάχθηκε στα Παραολυμπιακά αθλήματα. «Φέτος ήταν πρώτη παρουσία με πολύ καλή θέαση από το κοινό. Η Κομοτηνή έχει πρωτοστατήσει καθώς σε συνεργασία με τον Ηρόδικο επί τρία χρόνια έγιναν στην Κομοτηνή πανελλαδικοί αγώνες».

Έχει χαμηλή επιβάρυνση, αλλά καλλιεργεί δεξιότητες σημαντικές που συντροφεύουν τους αθλητές: ισορροπία, περιφερειακή όραση και καλή φυσική κατάσταση πρόσθεσε ο προπονητής. Κοντά και του και 16χρονος Νίκος Τζεβελεκίδης να τον επιβεβαιώνει, 16χρονος μαθητής, στο 3ο Λύκειο Κομοτηνής. Η μύηση στο χώρο έγινε από τον αδερφό του, έχει όμως ήδη 6-7 χρόνια, που ασχολείται με αυτό. «Είμαστε σαν οικογένεια είναι πολύ καλά εδώ, εκτονωνόμαστε με τους φίλους μου» ανέφερε με λάμψη στα μάτια, χαρά στο πρόσωπο και πολύ ιδρώτα…

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος