Κομοτηνή: Το κρύο απομακρύνει φοιτητές και φοιτήτριες από τις παρακολουθήσεις των μαθημάτων τους

Φορώντας ισοθερμικά ρούχα προσπαθούν να κρατηθούν ζεστές και να παρακολουθήσουν τα μαθήματα στα προκάτ του Τμήματος που φοιτούν.

Φοιτήτριες του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ μιλώντας στο ertnews.gr ανέφεραν ότι με την επιδείνωση του καιρού φάνηκαν αμέσως και οι ελλείψεις του κτιρίου που φιλοξενεί τις παραδόσεις τους.

Το Τμήμα από την ίδρυσή του ακόμη στεγάζεται σε προκάτ έξω από την πόλη, στην περιοχή της πανεπιστημιούπολης , αυτό σε συνδυασμό με τη μη σωστή θέρμανση του χώρου κάνουν την παρακολούθηση των μαθημάτων την περίοδο του χειμώνα βάσανο. «Πάντα φορώντας διπλά ρούχα, κολάν μέσα από το παντελόνι, ζιβάγκο, δύο και τρεις μπλούζες, ό,τι έχουμε και δεν έχουμε», δήλωσαν περιγράφοντας τον τρόπο με τον οποίο προσέρχονται στα μαθήματα. Παράλληλα, επεσήμαναν ότι όλοι οι χώροι θερμαίνονται με κλιματιστικά τα οποία δεν επαρκούν.

Υποβάλλοντας το αίτημα της σωστής θέρμανσης του χώρου σημειώνουν ότι είναι μικρή και η προσέλευση των φοιτητών και των φοιτητριών σε αρκετές από τις βραδινές παραδόσεις, ως αποτέλεσμα του κρύου τον χειμώνα, των περιορισμένων δρομολογίων το βράδυ καθ’ όλη τη διάρκεια του εξαμήνου και των απομακρυσμένων από το κέντρο εγκαταστάσεων. «Τις ώρες 18:00-21:00 παρακολουθούν συνήθως δεκαπέντε (15) φοιτητές και φοιτήτριες με τον κανόνα να είναι είκοσι πέντε (25) άτομα», ανέφερε τριετής φοιτήτρια σημειώνοντας όμως ότι δεν λείπουν και οι παραδόσεις σε άλλες ώρες της ημέρας με εκατό (100) άτομα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος