Κάθε Παρασκευή απόγευμα οι γειτονιές μοσχομυρίζουν και οι φούρνοι έχουν την τιμητική τους. Το κουλουράκι της Παρασκευής είναι αυτό που έλκει κι όσο πιο ζεστό φτάσει στα χέρια των πελατών, τόσο το καλύτερο.


Από το 1992 εργάζεται στο φούρνο. Έμαθε τα μυστικά της δουλειάς στο πλευρό του πατέρα του. “Ικανοποιημένος;” τον ρωτάμε «Δόξα το Θεό, μεγαλώνω δύο παιδιά. Η κόρη μου σπουδάζει στη Θεσσαλονίκη πάνω σ΄ αυτό το αντικείμενο λέει » και δεν κρύβει την χαρά του. «Προσέχω τη δουλειά μας. Προσπαθούμε να είμαστε μέσα στο κλίμα της εποχής για να ικανοποιήσουμε την ζήτηση παρασκευάζοντας 100 διαφορετικά είδη» λέει, σκουπίζει τον ιδρώτα του και ρίχνει ματιές προς το φούρνο.
«Αυτή η δουλειά θέλει αγάπη, υπομονή. Βρέξει – χιονίσει η δουλειά –δουλειά. Για τους αρτοποιούς δεν μένει κενό. Μόνο το Σάββατο το βράδυ. Δεν κοιτάς ποτέ το ρολόι, όλα πρέπει να είναι έτοιμα το πρωί για τους πελάτες» σημειώνει προσθέτοντας πως είναι χαρά του το γεγονός ότι δεν περισσεύει χρόνος. «Ούτε για να σκεφτείς και να πεις: «τώρα τι κάνω;» Από το ένα πάμε στο άλλο, όλο δουλειά. δουλειά –δουλειά έχει μπει για τα καλά στο αίμα μας. Να φανταστείτε ότι ακόμη κι αυτοί που βγήκαν στη σύνταξη εξακολουθούν να περνούν μια βόλτα από το φούρνο μην ξεχνώντας πως εδώ πέρασαν αμέτρητες ώρες από τη ζωή τους. Όσον αφορά στο μυστικό της επιτυχίας στο δικό του χώρο; Ο κος Αλή Αμέτ δεν παραλείπει να το αποκαλύψει «Ποιότητα, ποιότητα, ποιότητα.»
Φώτο:Ο κος Αλή Αμέτ στο φούρνο του ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος