Κομοτηνή: Το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος «γονατίζει» τα στεγνοκαθαριστήρια

Με κύριο «αιμοδότη» τη φοιτητική κοινότητα του Δ.Π.Θ., αλλά και σπουδαστές του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων της Κομοτηνής λειτουργούν τα καθαριστήρια της πόλης.

Ιδιοκτήτες κι εργαζόμενοι στις πολύ μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις στην πιο κρίσιμη γι αυτές περίοδο λόγω της αύξησης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος βλέπουν τους φοιτητές, τις φοιτήτριες και μέρος της τοπικής κοινωνίας να «βάζουν πλάτη» στα δύσκολα συνεχίζοντας να αναζητούν τις υπηρεσίες τους.

Κομοτηνή: Το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος «γονατίζει» τα στεγνοκαθαριστήρια«Η δουλειά δεν λείπει, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο», δηλώνουν στο ertnews.gr και σημειώνουν ότι διπλασιάστηκαν οι ώρες εργασίας τους, ο όγκος δουλειάς, όχι όμως και τα έσοδα στο ταμείο τους λόγω του αυξημένου κόστους λειτουργίας.
Σπουδαστές, φοιτητές, φοιτήτριες, δόκιμοι, στελέχη του στρατού αλλά και νοικοκυρές με κάποια συγκεκριμένα είδη, όπως παπλώματα – κουβέρτες, αναζητούν τις υπηρεσίες τους. «Δυστυχώς είχαμε τα προηγούμενα χρόνια λουκέτα στο χώρο μας γι’ αυτό από το φόβο της απώλειας πελατών απορροφήσαμε την αύξηση του κόστους λειτουργίας χωρίς να το μετά-κυλήσουμε στους πελάτες μας», δήλωσαν και σημείωσαν την ανάγκη ενίσχυσης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων με οποιοδήποτε θετικό μέτρο.
«Η λειτουργία αυτών των χώρων στηρίζεται αναγκαστικά στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, οπότε κάθε ανακουφιστική παρέμβαση στο κόστος της κιλοβατώρας καλοδεχούμενη», τονίζουν μην παραλείποντας να αναφέρουν ότι τα τελευταία δεκατρία χρόνια οι νοικοκυρές στα δύσκολα τους θυμούνται. «Ό,τι μπορούν μόνες τους, το κάνουν με στόχο τον περιορισμό των εξόδων τους και το καταλαβαίνουμε», λένε και δίνουν από κοινού αγώνα άλλοτε με το πλυντήριο και άλλοτε με το σίδερο στην προσπάθειά τους να είναι συνεπείς στην ημερομηνία παράδοσης που έχουν ορίσει με τους πελάτες τους. Όσο πιο ευχαριστημένοι οι τελευταίοι, τόσο μεγαλύτερες και οι πιθανότητες να τους δουν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος