Κομοτηνή: Το φαγητό της Κυριακής για 40 απόρους από εθελόντριες

Το Φαγητό της Κυριακής για σαράντα (40) απόρους παρασκευάζει κάθε Σάββατο η ακούραστη κα Ειρήνη Παπαχρήστου και οι συνεργάτες της συνεχίζοντας να βρίσκεται στο πλευρό των ανθρώπων που έχουν ανάγκη. Σαράντα συνολικά μερίδες για τους ανθρώπους εκείνους (άποροι, μοναχικοί, ηλικιωμένοι, κατάκοιτοι) που δεν μπορούν να μαγειρέψουν μόνου τους.

Κομοτηνή: Το φαγητό της Κυριακής για 40 απόρους από εθελόντριες
Η κα Ειρήνη Παπαχρήστου

Το ίδιο έκανε και την περίοδο του Πάσχα ετοιμάζοντας με τα υπόλοιπα μέλη της εθελοντικής ομάδας ενενήντα σακούλες με: κρέας,τυρί, πατάτες,λαχανικά και λάδι. «Δεν θέλαμε να μείνει κανένα τραπέζι αδειανό τις ημέρες του Πάσχα» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές ιστορίες» η κα Παπαχρήστου μιλώντας με αγάπη, αλληλεγγύη και αληθινό ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο.

Παράλληλα, με την παρασκευή του φαγητού η κα Παπαχρήστου καλλιεργεί σε αυλή φιλικού της προσώπου και λαχανικά που διανέμει ή χρησιμοποιεί για την παρασκευή του φαγητού. Άλλωστε, όπως είναι γνωστό, τα τελευταία χρόνια κάθε Σάββατο στις εγκαταστάσεις του Αγίου Αθανασίου στο Κόσμιο της Ροδόπης παρασκευάζουν – μια μικρή ομάδα εθελοντριών- το φαγητό της Κυριακής για εκείνους που δεν μπορούν μόνοι ή δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα και τρεις άνδρες – βοηθοί μέλη της ενορίας το διανέμουν πάντα στα σπίτια των ανθρώπων που το περιμένουν. Αυτό το Σάββατο η κα Ειρήνη και οι βοηθοί της θα παρασκευάσουν ψαρόσουπα με συστατικά – εκτός από ψάρια και μυρωδικά-: την αγάπη, την αλληλεγγύη και το ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο…

Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος