Κομοτηνή:Το Εργαστήριο Συνόλων Πνευστών Οργάνων στο Μέγαρο Μουσικής

Μία και μοναδική συναυλία παρουσιάζουν στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής το Σάββατο28/5/2022 στις 21:00 το Εργαστήριο Συνόλων Πνευστών Οργάνων του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού Παιδείας και Αθλητισμού Κομοτηνής.

Κομοτηνή:Το  Εργαστήριο Συνόλων Πνευστών Οργάνων στο Μέγαρο ΜουσικήςΣτο πρώτο μέρος θα συμμετάσχει η Συμφωνική Ορχήστρα Πνευστών του Τμήματος και θα ακουστούν τα εξής έργα: Dedications του Ντίνου Κωνσταντινίδη (1929-2021),η πασίγνωστη Κυπριακή Ραψωδία του Νίκου Αστρινίδη, με αφορμή τον πρόσφατο εορτασμό των 100 ετών από τη γέννηση του συνθέτη (1921-2010), και δύο από τους γνωστότερους Χορούς του Νίκου Σκαλκώτα (1904-1949), ο Τσάμικος και ο Ηπειρώτικος. Σημειώνεται ότι συμπληρώνεται σχεδόν ένας χρόνος από την αποδημία του διεθνούς αναγνώρισης συνθέτη Ντίνου Κωνσταντινίδη, ο οποίος υπήρξε Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης.

Το δεύτερο μέρος της συναυλίας περιλαμβάνει πρόγραμμα τζαζ με γνωστές και περισσότερο γνωστές επιτυχίες συνθετών όπως οι Bob Lowden ,Duke Ellington και Myles Collins.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος