Ένας ποδοσφαιριστής, στο στάδιο της αποκατάστασης μετά από τραυματισμό, αξιοποιεί τα όργανα άσκησης. Στη διπλανή αίθουσα ένας οδηγός ΤΑΧΙ βρίσκεται πάνω στον εργο-διάδρομο κάνοντας βάδην και πιο δίπλα ένας συνταξιούχος παίρνει ανάσες και συνεχίζει το πετάλι στο εργο-ποδήλατο του. Το cross training μπήκε στο πρόγραμμα τους για τα καλά τα τελευταία δέκα πέντε χρόνια.
Τα ελεύθερα βάρη ακολουθούν και για τους δύο αφού πρώτα πάρουν τις σχετικές οδηγίες από τους φοιτητές που τους παρακολουθούν. Κι εκείνοι με τη σειρά τους από τους καθηγητές τους. Η παραπάνω εικόνα ήταν μια συνηθισμένη απογευματινή στιγμή συνύπαρξης δεκάδων Κομοτηναίων στο Εργαστήριο Φυσικής Αγωγής κι Άθλησης.
Όλοι και όλες ωφελούμενοι των προγραμμάτων και των δράσεων του ΤΕΦΑΑ για πολλά χρόνια. Δράσεις τις οποίες διέκοψε απότομα η πανδημία του κορονοϊού. Όμως τώρα, ενισχυμένο κι ανανεωμένο με σύγχρονο εξοπλισμό το Εργαστήριο Φυσικής Αγωγής κι Άθλησης του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής ανοίγει ξανά τις πόρτες του στους ντόπιους κατοίκους υλοποιώντας ένα ακόμη ειδικό πρόγραμμα, αυτή τη φορά για τους διαβητικούς. Σύμφωνα με την Κοσμήτορα της Σχολής, την κα Ελένη Δούδα ήδη δέκα κάτοικοι της περιοχής έχουν ανταποκριθεί θετικά αξιοποιώντας το επιστημονικό δυναμικό και τα όργανα υψηλής τεχνολογίας, που διαθέτει το Εργαστήριο.
«Μοναδικό διάστημα ανάπαυλας αποτέλεσε για το εργαστήριο μας η περίοδος της πανδημίας» δήλωσε η κα Δούδα μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (13-5-2022) σημειώνοντας πως οι ίδιοι οι φοιτητές υπό την στενή καθοδήγηση των καθηγητών τους είναι εκείνοι που δίνουν πνοή σε αυτού του είδους τις δράσεις.
Υποσχέθηκε μάλιστα τη συνέχιση των προγραμμάτων με πιο εντατικούς ρυθμούς αξιοποιώντας έτσι και τα σύγχρονα όργανα που διαθέτει: Ανθρωπομετρικά, – Εργο-διαδρόμους, εργο-ποδήλατα, αλλά και ηλεκτρονικό σύστημα ισορροπίας, βοηθητικό ειδικά για τους ηλικιωμένους.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος