Κομοτηνή: Το e-Αιμοδότες φιλοξενείται στο δίκτυο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

Από τις 23 Οκτωβρίου το e-Αιμοδότες φιλοξενείται στο δίκτυο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, το οποίο παρέχει προηγμένες υποδομές και υπηρεσίες δικτύου, υπολογιστικού νέφους και πληροφορικής, γεγονός που θα βοηθήσει στην απρόσκοπτη λειτουργία του, καθώς οι επισκέπτες και τα συνεργαζόμενα νοσοκομεία αυξάνονται συνεχώς. Επίσης, χάρη στη συνεργασία με το Δ.Π.Θ. απέκτησε και δικό του ξεχωριστό domain (e-aimodotes.gr)

Κομοτηνή: Το e-Αιμοδότες φιλοξενείται στο δίκτυο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου ΘράκηςΟι μαθητές και καθηγητές της Ομάδας Ρομποτικής & Προγραμματισμούτου 3ουΓΕΛ Κομοτηνής,δημιούργησαν το ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα e-Αιμοδότες, που από τον Μάρτιο 2021 έως και σήμερα έχει 160.336 προβολές, 4.527 μοναδικούς επισκέπτες, 274 ενεργές συσκευές καθώς και χρησιμοποιείται από 10 νοσοκομεία & φορείς.

Η βασική καινοτομία του e-Αιμοδότες είναι η δυνατότητα που προσφέρει στους χρήστες του να ενημερώνονται άμεσα τόσο για τις έκτακτες ανάγκες για προσφορά αίματος όσο και για τις προγραμματισμένες δράσεις αιμοληψίας.Επίσης, το e-Αιμοδότες διευκολύνει τις Υπηρεσίες Αιμοδοσίας,στον «έξυπνο» προγραμματισμό των αιμοληψιών, κάτι που κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό καθώς η διάρκεια ζωής του αίματος είναι πεπερασμένη (30 ημέρες).

Από τις 23 Οκτωβρίου το e-Αιμοδότες φιλοξενείται στο δίκτυο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, το οποίο παρέχει προηγμένες υποδομές και υπηρεσίες δικτύου, υπολογιστικού νέφους και πληροφορικής, γεγονός που θα βοηθήσει στην απρόσκοπτη λειτουργία του, καθώς οι επισκέπτες και τασυνεργαζόμενα νοσοκομεία αυξάνονται συνεχώς. Επίσης, χάρη στη συνεργασία με το Δ.Π.Θ. απέκτησε και δικό του ξεχωριστό domain (e-aimodotes.gr)

“Επιπρόσθετα, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι είναι αδιαμφισβήτητο ότι η εθελοντική αιμοδοσία έχει σημαντικά οφέλη για τον αιμοδότη και τον αιμολήπτη. Οι ανάγκες τμημάτων αιμοδοσίας όλο και περισσότερων νοσοκομείων είναι αυξανόμενες και με δεδομένο ότι η εφαρμογή e-Αιμοδότες δεν αφορά μόνο στην τοπική κοινωνία της Κομοτηνής αλλά σε όλη τηνεπικράτεια, προσπαθούμε συνεχώς για την βελτίωση της ώστε να διευκολύνει τις ανάγκες όλο και περισσότερων Τμημάτων Αιμοδοσίας Νοσοκομείων.αναφέρουν οι υπεύθυνοι της ομάδας.
Info
Επισκεφτείτε το e-Αιμοδότες στην διεύθυνση:https://e-aimodotes.gr/
ΠρογραμματισμόςWebΕφαρμογής: Άγγελος Μιχαήλ Χουβαρδάς
Προγραμματισμός Android Εφαρμογής: Λέανδρος Κουρτίδης
Υπεύθυνοι Καθηγητές: Ανδρονίκη Βερρή(ΠΕ86),Χουρμούζης Μαργαρίτης(ΠΕ03), Αικατερίνη Αθανασούλα (ΠΕ04.04)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος