Κομοτηνή: Την υλοποίηση του «Προσωπικού Βοηθού» περιμένει η Εθνική Συνομοσπονδία ΑμεΑ

Σε φάση αξιολόγησης όλων όσων υλοποιήθηκαν το 2021 σε όλα τα Υπουργεία και αφορούν τα ΑμεΑ βρίσκεται η Εθνική Συνομοσπονδία ΑμεΑ. «Διεκδικούσαμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια η χώρα να αποκτήσει Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία» δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της, ο κος Γιάννης Βαρδακαστάνης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (4-1-2022) σημείωσε ότι έτσι θα μπορούν « να γίνονται συντεταγμένες πολιτικές», δηλαδή πολύ απλά, το ένα Υπουργείο να γνωρίζει τι κάνει το άλλο, η μια αρχή να γνωρίζει τι κάνει η άλλη, « ώστε», όπως σημείωσε ο κος πρόεδρος «αυτό το ασύντακτο του πράγματος να πάψει να υπάρχει».

Ερωτηθείς για το σε ποια φάση βρίσκεται το Εθνικό Σχέδιο Δράσης; Σημείωσε ότι «ολοκληρώθηκε κι ανακοινώθηκε από το γραφείο του Πρωθυπουργού, τον κο Γεραπετρίτη, τον Υπουργό Επικρατείας τον Δεκέμβριο του 2020, συνεπώς η χρονιά του 2021 ήταν χρονιά υλοποίησης του ».
Παράλληλα, όπως είπε, υπάρχουν εμβληματικές πρωτοβουλίες αυτού του Σχεδίου δράσης που έχουν ενταχθεί σε πολύ σημαντικά χρηματοδοτικά εργαλεία. Ο κος Βαρδακαστάνης σε αυτό το σημείο ανέφερε ως παράδειγμα την υπόθεση του προσωπικού βοηθού που έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης, «παρακολουθούμε πού βρίσκεται, αναμένουμε και διεκδικούμε την υλοποίησή του » ανέφερε χαρακτηριστικά , υπενθυμίζοντας ότι δέσμευση από την πλευρά της πολιτείας είναι η υλοποίησή του στις αρχές του 2022.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος