Κομοτηνή: Την προκήρυξη απεργίας στις 26 Νοεμβρίου ζητούν από το Εργατικό Κέντρο τα Σωματεία ΕΝΙΔΥΚ και Κλωστήρια Θράκης

Τα σωματεία ΕΝΙΔΥΚ και εργαζομένων στα “Κλωστήρια Θράκης” υπέβαλαν αίτημα προς το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής, “να συγκαλέσει ΔΣ και να συζητήσει το θέμα της προκήρυξης απεργίας στις 26/11 μετά και τις αποφάσεις δεκάδων εργατικών κέντρων, ομοσπονδιών, σωματείων πανελλαδικά, όπως και η ΑΔΕΔΥ, ώστε να διεκδικήσουμε μέτρα για την υγεία μας, ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας, μέτρα στήριξης των εργαζομένων και ενάντια στους αντεργατικούς νόμους που έφερε ή ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση” όπως τονίζουν.

Στο κείμενο των πρωτοβάθμιων εργατικών σωματείων προς το ΔΣ του ΕΚ Κομοτηνής αναφέρονται μεταξύ άλλων:

“Η πανδημία εξελίσσεται σε μεγάλη ευκαιρία της κυβέρνησης και των εργοδοτών. Την ώρα που η χώρα, εξαιτίας των κυβερνητικών επιλογών βρίσκεται σε lockdown, η πανδημία σαρώνει το σύστημα Υγείας που έμεινε αθωράκιστο και υποστελεχωμένο…

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει νομοσχέδιο που:
Θα καταργεί το 8ωρο και θα επιβάλλει 10ωρα παντού και μάλιστα απλήρωτα για τις δύο επιπλέον ώρες. Το δικαίωμα αυτό θα είναι διευθυντικό, θα υλοποιείται μονομερώς και χωρίς δυνατότητα του εργαζόμενου να αρνηθεί, καταργώντας το ωράριο στην πράξη.
Θα καταργεί την Κυριακάτικη Αργία. Θα ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση και θα απαγορεύει την απεργία.

 Το κάλεσμα για Πανεργατική Απεργία είναι ήδη απόλυτη προτεραιότητα για κάθε συνδικαλιστική οργάνωση.

Καλούμε το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής να συζητήσει και να προκηρύξει 24ωρη απεργία στις 26 Νοέμβρη, ώστε να διεκδικήσουμε:

Άμεσα μέτρα στήριξης του δημόσιου συστήματος Υγείας, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας, αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης. Κάλυψη όλων των κενών σε υγειονομικό και λοιπό προσωπικό στο ΓΝ Κομοτηνής και στα ΚΥ Ιάσμου και Σαπών. Μονιμοποίηση τώρα όλων των επικουρικών και συμβασιούχων.
Μαζικά επαναλαμβανόμενα δωρεάν test στους εργαζόμενους στις δομές υγείας, στους εργασιακούς χώρους κλπ.
Άδειες ειδικού σκοπού χωρίς επιβάρυνση των εργαζομένων.
Αυστηρά μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
Να μην περάσει το νέο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης που πλήττει βασικά εργασιακά δικαιώματα, επιβάλει το 10ωρο χωρίς αποζημίωση, καταργεί το 8ωρο και το 7ωρο, τις ΣΣΕ, τις υπερωρίες, την αργία της Κυριακής.
Εισόδημα για όλους, εργαζόμενους και ανέργους. Επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751€. Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και καμία κατάσχεση λαϊκού εισοδήματος.
Κατάργηση του νόμων που υπονομεύουν το απεργιακό μας δικαίωμα και που απαγορεύουν τις διαδηλώσεις. Αγώνας ενάντια στο νέο συνδικαλιστικό νόμο της κυβέρνησης που συνιστά δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης.
Να σταματήσει η εργοδοτική ασυδοσία στους χώρους δουλειάς. ΤΩΡΑ να καταβληθούν τα δεδουλευμένα, τα Δώρα και τα επιδόματα που οφείλονται στους εργαζόμενους στα Κλωστήρια Θράκης.”

Υπογράφουν τα σωματεία:
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής
Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων – Προσωπικού Κλωστηρίων Θράκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος