Κομοτηνή: Την ανακαίνιση της Δημοτικής Αγοράς περιμένουν οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο

Με το βλέμμα στην υποσχεθείσα από την πλευρά του Δήμου ενημέρωση για την προβλεπόμενη ανακαίνιση του χώρου όπου στεγάζονται πέρασαν είκοσι πέντε (25) επαγγελματίες το φετινό καλοκαίρι.

Όπως δήλωσαν σήμερα (3-9-2022) στο www.ertnews.gr επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται χρόνια στη Δημοτική Αγορά της Κομοτηνής – κάποιοι από αυτούς συνεχίζοντας μακρά οικογενειακή παράδοση- μέχρι το τέλος του χρόνου περιμένουν αναλυτική ενημέρωση για την υλοποίηση των έργων που προβλέπει ο δημοτικός σχεδιασμός και η έναρξη υλοποίησή τους τοποθετείται χρονικά το 2023.

Παράλληλα, με αφορμή την ενεργειακή κρίση εκφράζουν την αγωνία τους για τυχόν ακύρωση του project , πού, όπως έχουν ήδη πληροφορηθεί – κάποιοι από αυτούς- προέβλεπε ριζική ανακαίνιση του ιστορικού εμπορικού τετραγώνου της Κομοτηνής. Ήδη, ορισμένοι από τους επαγγελματίες άρχισαν να αναζητούν προσωρινό χώρο, όπου θα μπορούσαν, ίσως, να φιλοξενήσουν την επιχείρηση τους για να συνεχίσουν να λειτουργούν από την έναρξη και καθ΄ όλη τη διάρκεια υλοποίησης τους έργου αυτού.

«Η ριζική ανακατασκευή – ανακαίνιση του χώρου επιβάλλεται λόγω της φθοράς που έχει υποστεί και είναι κάτι που το επιθυμούμε 100%» δήλωσαν στο www.ertnews.gr ζητώντας η δύσκολη περίοδος από τη μια, λόγω της ενεργειακής κρίσης και οι εκλογές του 2023 στο χώρο της Τ.Α. από την άλλη, να μην «οδηγήσουν» και αυτό το σχέδιο στις καλένδες.

Τέλος, αναφερόμενοι στην κατανάλωση που σημειώθηκε την περίοδο του καλοκαιριού έκαναν λόγο για «20% μείωση» σε σχέση με το περσινό καλοκαίρι σημειώνοντας πως «οι ντόπιοι για μια ακόμη φορά στήριξαν τις επιχειρήσεις τους με τις αγορές τους».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος