Κομοτηνή: Τι προτείνει το Οικονομικό Επιμελητήριο Θράκης στην Τράπεζα Πειραιώς

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Π.Τ. Θράκης με αφορμή την την επιχειρηματική απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς να προχωρήσει σε διακοπή λειτουργίας υποκαταστημάτων στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης και δη στη Ξυλαγανή και στα Δίκαια, επισημαίνει με επιστολή του προς τον διευθύνοντα σύμβουλο τις προεκτάσεις της παρούσας απόφασης για την περιοχή, προτείνοντας στο πλαίσιο του συμβουλευτικού του ρόλου τρόπους επίλυσης.

“Καταρχήν θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή ότι τα συγκεκριμένα υποκαταστήματα λειτουργούν σε ευαίσθητες ακριτικές περιοχές οι οποίες μειονεκτούν εκ φύσεως της γεωγραφικής τους θέσης, σε σχέση με άλλες περιοχές εγγύτερες στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.” αναφέρεται σε επιστολή του προέδρου του ΟΕΕ ΠΤ Θράκης κου Δημητρίου Δράκου και σημειώνεται “

Όπως τονίζεται στην επιστολή: “Επιπρόσθετα, το επόμενο διάστημα έχει δρομολογηθεί από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η κατασκευή του τουριστικού δρόμου που θα συνδέσει παραλιακά το Φανάρι, την Μαρώνεια και την Μάκρη. Το στρατηγικό αυτό έργο, θα αποτελέσει το εναρκτήριο λάκτισμα για την τουριστική και κατ επέκταση οικονομική άνθηση του τόπου. Επομένως γίνεται ευκόλως κατανοητό, ότι η Ξυλαγανή γεωγραφικά βρίσκεται στο επίκεντρο του έργου αυτού, με το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς να αναλαμβάνει την διεκπεραίωση των οικονομικών συναλλαγών.”

Ο πρόεδρος κατέθεσε μάλιστα πρόταση προς τη Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς να εντάξει το κόστος λειτουργίας των εν λόγω καταστημάτων στο πρόγραμμα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, στον τομέα για την κοινωνία. “Στο πλαίσιο αυτό, η Τράπεζα Πειραιώς συνδράμει στο έπακρο στην ευθύνη που της αναλογεί για την προστασία των συγκεκριμένων ευπαθών περιοχών, ενώ ταυτόχρονα είναι ακόλουθη των αρχών που πρεσβεύει.” τονίζει χαρακτηριστικά ο κος Δράκος.
Το Οικονομικό Επιμελητήριο Π.Τ. Θράκης μέσω του Δ.Σ προτίθεται να “αποτελέσει αρωγός σε οποιαδήποτε βοήθεια ή αντιπρόταση της Διοίκησης της Τράπεζας για την επίλυση του παρόντος προβλήματος που τόσο κρίσιμο κρίνεται για την περιοχή.” και καταλήγει η επιστολή του προέδρου του ΟΕΕ ΠΤ Θράκης κου Δημητρίου Δράκου, ως εξής: “Ζητούμε, συναισθανόμενοι απόλυτα το έργο που επιτελεί η Τράπεζα Πειραιώς στην οικονομική ζωή της περιοχής και της χώρας να αναθεωρήσει τις σκέψεις για την επικείμενη διακοπή λειτουργίας των υποκαταστημάτων στην Ξυλαγανή και στα Δίκαια.”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος