Κομοτηνή: Θέατρο για μικρούς και μεγάλους στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

«Χαρίστε γελαστά μάτια» το μήνυμά αυτό θέλησε να περάσει στο κοινό της ΕΡΤ Κομοτηνής η γνωστή σκηνοθέτης ηθοποιός η κα Μυρσίνη Λαντζουράκη. Μιλώντας στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (24-11-2021) για τη νέα της παράσταση. Μιλώντας πίσω από τις μάσκες, αλλά πάντα με χαμόγελο η κα Λαντζουράκη μίλησε για την τελευταία της δουλειά που έχει τίτλο: «Οι περιπλανήσεις των βιβλίων στους Χριστουγεννιάτικους διαδρόμους της βιβλιοθήκης» και ανεβαίνει κάθε Πέμπτη στις έξι και μισή το απόγευμα από το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής στη Δημοτική Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με την ΚΟΙΝΣΕΠ Κομοτηνή Εν Δράση σε δική της σκηνοθεσία.

Κομοτηνή: Θέατρο για μικρούς και μεγάλους στη Δημοτική ΒιβλιοθήκηΣτο στούντιο και η ηθοποιός Ρίτα Μοσχίδου (μια από τις τρεις ηθοποιούς) της παράστασης, αμφότερες μοιράστηκαν την πρωτόγνωρη εμπειρία της θεατρικής παραγωγής σε έναν χώρο, όπως η Βιβλιοθήκη, το αρχοντικό του Νέστωρος Τσανακλή.

«Πάντα όταν αλλάζουμε χώρους και βγαίνουμε εκτός θεάτρου είναι μια πρόκληση για εμάς, για όλους τους συντελεστές μιας παράστασης» είπε και χαρακτήρισε υπέροχο και πολύ ζεστό το χώρο της Βιβλιοθήκης, στην παλιά Πρυτανεία της πόλης. «Πέρα από πρόκληση ήταν και μια έκπληξη για μας γιατί αυτός ο χώρος είναι ιδανικός για τα ζωντανά παραμύθια που υπάρχουν στη βιβλιοθήκη. Αναδεικνύουμε το υλικό της βιβλιοθήκης, την ίδια τη βιβλιοθήκη και παρουσιάζουμε κάτι που ξεκινά από την ίδια τη βιβλιοθήκη, όπως είναι μια θεατρική παράστασ绨ανέφερε η κα Λαντζουράκη.
Κομοτηνή: Θέατρο για μικρούς και μεγάλους στη Δημοτική ΒιβλιοθήκηΔύο παραμύθια, μια ιστορία κάθε Πέμπτη με την πρώτη να έχει ήδη αγκαλιαστεί από το κοινό. Ένας μάγος που αναζητά τη φάτνη , δεν είναι ένας από τους τρεις μάγους, είναι ο τέταρτος και δεν την βρίσκει, αλλά κάνοντας τη δική του πορεία ανακαλύπτει πολλά άλλα. «Την αλήθεια του τη βρίσκει μέσα στην περιπλάνησή του» σημειώνει η κα Λαντζουράκη προσθέτοντας πως είναι ένα κείμενο βασισμένο στο θρύλο του Βα Νταϊκ.
Αφηγήτρια της ιστορίας η Ρίτα Μοσχίδου σημείωσε πως οι δράσεις εναλλάσσονται συνεχώς. «Είναι μια ατμοσφαιρική παράσταση, τα παιδάκια ήταν εκστασιασμένα. Παρακολουθούσαν ήσυχα, όπως και οι μεγάλοι, άλλωστε είναι πάντα μια ευκαιρία να ακούσουν οι μεγάλοι κάποια μηνύματα που όλα τα παραμύθια περνούν, μηνύματα όπως: της ανιδιοτελής αγάπης, της προσφοράς. «Ο χώρος της βιβλιοθήκης ταίριαξε με την ιστορία και αγαπήθηκε πάρα πολύ» σημείωσε.

«Με καθοδήγησε ο χώρος. Οι θεατές υποχρεωτικά πρέπει να είναι καθήμενοι. Ωστόσο, στο μέλλον (ενν: απαλλαγμένοι από την πανδημία) με περισσότερο κόσμο θα έχουμε σίγουρα και περισσότερη κίνηση. Σε αυτή τη φάση όλες τις γωνίτσες τις αξιοποιήσαμε μας βοήθησε και η Τεχνολογία με τον Μιχάλη Βαμβάκα να κάνει θαύματα, όπως και όλοι οι υπόλοιποι συντελεστές του χώρου. Άλλωστε η παράσταση είναι σύνθεση πολλών συντελεστών με διάθεση και αγάπη» σημείωσε η κα Λαντζουράκη. Όσον αφορά στη δεύτερη ιστορία; Πρόκειται για ένα έργο του Χρήστου Μπουλιώτη, που «ζωντανεύει» Καλικάντζαρους της ζωής πάλι στη Δημοτική Βιβλιοθήκη από την επόμενη Πέμπτη και μετά…

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος