Κομοτηνή: Τετρακόσιοι μικροί αναγνώστες επισκέφτηκαν το καλοκαίρι τη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Μια περίοδος με πολλούς νέους φίλους ήταν για τη δημοτική βιβλιοθήκη Κομοτηνής το καλοκαίρι που πέρασε. “Οι αναγνώστες επέλεξαν να διαβάσουν κυρίως αστυνομικά και λογοτεχνικά βιβλία”, δήλωσε η υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Αθανασία Καρανίκα και σημείωσε μιλώντας στο ertnews.gr ότι συνολικά περισσότερα από τετρακόσια (400) παιδιά παρακολούθησαν τις δράσεις – γνωριμίας με το βιβλίο.

Όσον αφορά στην επισκεψιμότητα που γνωρίζει ο χώρος; «Υπάρχουν μέρες που η Βιβλιοθήκη δέχεται πενήντα και εξήντα άτομα και άλλες εκατόν πενήντα», δήλωσε και σημείωσε ότι με την επιστροφή στην κανονικότητα της φοιτητική κοινότητας, αρχίζουν δειλά – δειλά και οι φοιτητές να επισκέπτονται και να γνωρίζουν το χώρο.

«Αναγνωστικό κοινό υπάρχει στην Κομοτηνή που δεν εγκατέλειψε τη Βιβλιοθήκη ούτε στα δύσκολα με την πανδημία», σημείωσε η κα Καρανίκα αποκαλύπτοντας ότι και φέτος θα συνεχιστούν προσπάθειες προσέγγισης και των μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Δευτεροβάθμιας. Οι μικρότεροι σε ηλικία «αναγνώστες» είναι παιδιά και ενός έτους ακόμη που οι γονείς τους αξιοποιούν τον πλούτο της Βιβλιοθήκης και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία 80ρηδες, άνδρες και γυναίκες, που αγαπούν το διάβασμα και τη «διαφυγή» που προσφέρει η λογοτεχνία και δεν την εγκαταλείπουν.

Δέλεαρ για την αύξηση της επισκεψιμότητας αποτελεί και ο ίδιος ο χώρος όπου φιλοξενείται, το αρχοντικό του Νέστορος Τσανακλή. «Από μόνο του είναι λόγος να θελήσει να επισκεφτεί κάποιος το χώρο», σημειώνουν εργαζόμενοι αλλά και επισκέπτες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος