Κομοτηνή: Η τέχνη της εικόνας μέσα στην εικόνα

Array

Όταν τα άλλα παιδιά, μαθητές στο Δημοτικό Σχολείο ακόμη, έπαιρναν κούκλες για να παίξουν, εκείνη έπαιρνε φωτογραφικές μηχανές και τις ξεβίδωνε για να δει πως λειτουργούν. «Το να εγκλωβίζω αναμνήσεις μέσα στο χρόνο ήταν αυτό που με ώθησε να ασχοληθώ με την τέχνη της φωτογραφίας. Ήθελα να περνάω τις στιγμές στην αιωνιότητα» δηλώνει και κάνει το δικό της ντεμπούτο…

Κομοτηνή: Η τέχνη της εικόνας μέσα στην εικόναΤο Φεστιβάλ Μαρώνειας Σαπών ξεκινά την φετινή του διαδρομή με την φιλοξενία έκθεσης φωτογραφίας της Τάνιας Πούλκου στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Μαρώνειας (τέως Κοινοτικό Κατάστημα) και τίτλο : «Η τέχνη της εικόνας μέσα στην εικόνα», η πρώτη ατομική έκθεση της Τάνιας Πούλκου που γεννήθηκε στο Ορμένιο και σπούδασε Γλώσσα –Φιλολογία και Πολιτισμό των Παρευξείνιων Χωρών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

«Ό,τι έχει να κάνει με το φανταστικό με έλκει. Δουλεύω περισσότερο με κινηματογραφικές στιγμές, με πινελιές σουρεαλισμού» δηλώνει και γυρίζει το χρόνο πίσω. Μεγάλωσε μπολιασμένη με τις πολυπολιτισμικές κουλτούρες της ιδιαίτερης πατρίδας της, και ένιωσε την ανάγκη από πολύ μικρή να εγκλωβίσει αυτές τις δυναμικές αναμνήσεις με τη πρώτη της φωτογραφική μηχανή, ξεκινώντας έτσι και εξελίσσοντας την όμορφη περιπέτεια στα μονοπάτια της φωτογραφικής τέχνης.

Η Τάνια Πούλκου καταθέτει την ψυχή της προσπαθώντας να περάσει την ιστορία της στο κοινό. «Είναι τα παιδιά μου» λέει για τις φωτογραφίες της και δηλώνει «μπερδεμένη» από τα συχνά φωτογραφικά post στα social media. Στο Σύλλογο Καλλιτεχνών Ν Ροδόπης «ΑΘΗΝΙΩΝ», όπου είναι αντιπρόεδρος και υπεύθυνη του φωτογραφικού τμήματος του Συλλόγου βλέπει κάθε χρόνο τον αριθμό των μαθητών της να ανεβαίνει. «Το εξηγείται κάπως;» την ρωτάμε κι εκείνη απαντά «Ο κόσμος θέλει να ξεφύγει από την καθημερινότητα που φθείρει. Στην Τέχνη βρίσκει ένα αποκούμπι να βγάλει έξω ό,τι έχει μέσα του.» Στη Μαρώνεια, μετά από πρόταση της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Μαρώνειας Σαπών, παρουσιάζει την πρώτη της ατομική έκθεσης. Τα εγκαίνια γίνονται σήμερα στις επτά και μισή το απόγευμα με την έκθεση να παραμένει ανοιχτή έως την 1η Αυγούστου (19:00 -21:00). “Μου αρέσει να εκθέτω τη δουλειά μου και τον εαυτό μου. Με γοητεύει» δηλώνει αποφασισμένη να συνεχίσει να εξερευνά τον κόσμο της φωτογραφίας.

Φώτο: Η Τάνια Πούλκου στο στούντιο της ΕΡΤ Κομοτηνής Κείμενο φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος