Κομοτηνή: Τα ζητήματα των κτηνοτρόφων στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου αν.Μ.Θ.

Τα προβλήματα των κτηνοτρόφων της Περιφέρειας αν.Μ.Θ. φέρνει προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Πρόεδρος του Π/Σ αν.Μ.Θ. όπως δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (9-12-2021). Ο κος Χρήστος Παπαθεοδώρου αναφέρθηκε στο θέμα της κατανομής των βοσκοτόπων, ζήτημα που οι ίδιοι οι κτηνοτρόφοι έβαλαν στο τραπέζι του διαλόγου σε προ ημερών συνάντηση που είχαν με τον Περιφερειάρχη, τον κο Χρήστο Μέτιο.

Σύμφωνα με τον κο Παπαθεοδώρου η αύξηση του κόστους παραγωγής στο χώρο της κτηνοτροφίας, όπως οι ίδιοι οι κτηνοτρόφοι τονίζουν, είναι σημαντική γι αυτό και απαραίτητη η συζήτηση των προβλημάτων. Υποσχέθηκε μάλιστα ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης θα γίνει και ενημέρωση για τις ενέργειες της Περιφέρειας σχετικά με την κατανομή των βοσκοτόπων, αλλά και το πρόγραμμα νέων αγροτών.

Να σημειωθεί ότι είχαν υποβληθεί σχετικά αιτήματα από την αντιπολίτευση (Στις 9 Νοεμβρίου η «Περιφερειακή Σύνθεση» ζητούσε να γίνει συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τα θέματα της Κτηνοτροφίας στην ΑΜΘ μετά από αίτημα Κτηνοτροφικών Συλλόγων της αν.Μ.Θ.) ενώ μόλις χθες Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι της Περιφέρειας ανέφεραν με επιστολή τους προς τον Περιφερειάρχη πάλι το ζήτημα της κατανομής των βοσκοτόπων παρουσιάζοντας ως «ρίζα» του προβλήματος την ενεργοποίηση βοσκοτοπικών δικαιωμάτων (ΠΕ1) χωρίς ζωικό κεφάλαιο και τις υπέρογκα μεγάλες και ψευδείς δηλώσεις ζώων, σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος