Κομοτηνή: Τα “μυστικά” του καλού μικροπωλητή

Τα “μυστικά” του καλού «μικροπωλητή» ή “παγκίτη”, όπως αρέσκεται να λέει, ο κος Χρήστος τριάντα χρόνια πίσω από τους πάγκους στις λαϊκές αγορές, “μπορεί να ισχυρίζεται ότι τα γνωρίζει καλά”.

Κομοτηνή: Τα “μυστικά” του καλού μικροπωλητή«Είναι από τις πιο δύσκολες περιόδους που έχουμε ζήσει» σημείωσε όταν πλησιάσαμε στον πάγκο του και μιλώντας για την δουλειά του δεν αρνήθηκε να αποκαλύψει κάποια από τα «μυστικά», «τα «μυστικά» του παλιού παζαρτζή», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Τι εμπορεύεστε; «Είδη νοικοκυριού, είδη ρουχισμού και ό,τι άλλο παρουσιαστεί ως ευκαιρία..  Κοιτάμε να προμηθευτούμε προϊόντα που θα μπορούμε να τα πουλήσουμε μετά σε χαμηλές τιμές» σημείωσε και αποκάλυψε πως η προμήθεια γίνεται από τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. «Είναι πολύ δύσκολο να πετύχεις το ξεπούλημα του εμπορεύματος από ένα κατάστημα που βάζει λουκέτο. Πρέπει να είσαι μέλος του Εμπορικού Συλλόγου για να έχεις πληροφόρηση και να ξέρεις ποιο κλείνει» μας είπε.

Αποκαλύπτοντας τη δεύτερη τους επιλογή στάθηκε στις αποθήκες. Αποθήκες πάλι στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, με προϊόντα κυρίως Κινέζικα, Ιταλικά και κάποια λίγα ελληνικά, «ελάχιστα ελληνικά» έσπευσε να επισημάνει με προβληματισμό.

Όσον αφορά στο μυστικό της μακροημέρευσης σε ένα τόσο δύσκολο χώρο, όπως ο δικός σας; «Η εντιμότητα» απάντησε προσθέτοντας: «Να είναι κανείς έντιμος στις συναλλαγές του. Το παν αυτό είναι. Είναι τα πράγματα δύσκολα και η εντιμότητα είναι κανόνας απαράβατος για να μπορέσεις να αντέξεις». Ποια η συμβουλή σε έναν νέο που ξεκινά; «Να έχει τρόπο» και ευγενικά, όπως μας καλοδέχτηκε στον πάγκο του, μας αποχαιρέτησε δείχνοντας τι ακριβώς εννοεί.

Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος