Κομοτηνή: Τα προβλήματα του χιονιά

Array

Ο ήλιος ζεσταίνει σήμερα τη Ροδόπη. Οι Δήμοι Ιάσμου, Μαρωνείας Σαπών, Κομοτηνής και Αριαννών παραμένουν, ωστόσο, αντιμέτωποι με το χιόνι και τα προβλήματα που αυτό που δημιουργεί. Ίδια η εικόνα και στην γειτονική Ξάνθη. Η χαμηλή θερμοκρασία και ο μεγάλος αριθμός των οικισμών που αντιμετωπίζουν προβλήματα κρατούν σε πλήρη ενεργοποίηση όλες τις δυνάμεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Περιφέρειας, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Στόχος των Συνδυαστικών προσπαθειών είναι να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα ηλεκτροδότησης που παρουσιάστηκαν, να ανοίξουν οι οδικοί άξονες που οδηγούν σε αποκλεισμένα χωριά και οικισμούς, καθώς και να επανέλθει το συντομότερο δυνατόν η κανονικότητα στη ζωή των πολιτών που δοκιμάζονται τις τελευταίες μέρες.

Μεγαλύτερα τα προβλήματα σε ορεινή Ροδόπη και Ξάνθη όπου σε απομακρυσμένους οικισμούς, μετά την Οργάνη, τον Κέχρο και τη Σμίνθη η κίνηση δεν διεξάγεται ούτε με τη χρήση αλυσίδων.

Κομοτηνή: Τα προβλήματα του χιονιάΑιγοπρόβατα και βοοειδή, την περίοδο του χειμώνα περιμένουν από τους κτηνοτρόφους την τροφή τους και η πρόσβαση στα μαντριά, λόγω του χιονιά, γίνεται μετ’ εμποδίων. Ήδη, δεν είναι λίγοι εκείνοι που μέρες τώρα, βρίσκονται κοντά στο κοπάδι τους μένοντας στα ποιμνιοστάσια . Οι τροφές, όμως, όπως δηλώνουν οι ορεσίβιοι κάτοικοι «σώνονται!» Στα ορεινά της Ροδόπης η χιονόπτωση και οι δύσκολες συνθήκες διαβίωσης δοκιμάζουν τις αντοχές μικρών και μεγάλων.

Σε ισχύ παραμένουν οι οδηγίες κυκλοφορίας οχημάτων με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος.
Τα μαθήματα στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλους τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης και Ξάνθης δεν πραγματοποιήθηκαν ούτε και σήμερα , με αποφάσεις των οικείων Δημάρχων. Ωστόσο, τα ΚΑΠΗ και οι παιδικοί σταθμοί λειτούργησαν κανονικά. Αναστολή λειτουργίας των Δικαστηρίων του Εφετείου Θράκης για σήμερα Πέμπτη. Συνεχίζεται και η αναστολή των μαθημάτων στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο.

Καλό είναι οι πολίτες να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις, να φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες στα οχήματά τους, να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της Τροχαίας και να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις της Πολιτικής Προστασίας.

Φώτο: Χιονισμένη Ροδόπη Φωτογράφος: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος