Κομοτηνή: Τα “λάθη” των οδηγών, θλιβερή καθημερινότητα

Array

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων που σημειώθηκαν τον Αύγουστο, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν: Η υπερβολική ταχύτητα, η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, η παραβίαση προτεραιότητας, η απόσπαση της προσοχής του οδηγού, η παραβίαση σημάνσεων, η μη τήρηση απόστασης ασφαλείας, η απότομη και απερίσκεπτη διάσχιση οδοστρώματος.Αίτια που προκάλεσαν στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 44 τροχαία δυστυχήματα το μήνα Αύγουστο.

Κομοτηνή: Τα “λάθη” των οδηγών, θλιβερή καθημερινότητα«Δυστυχώς είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των οδηγών που δεν έχουν συναίσθηση. Θεωρούν ότι ο δρόμος τους ανήκει, ότι κινούνται μόνο αυτοί και κανείς άλλος.» δηλώνει εργαζόμενος σε εταιρεία ταχυμεταφορών και προσθέτει με νόημα «Όμως, υπάρχουν κι άλλοι, πεζοί, ποδηλάτες, μοτοσικλετιστές.» Κινείται με το μηχανάκι του, καθημερινά τουλάχιστον οκτώ ώρες, στους δρόμους της Κομοτηνής, παρατηρεί τα κακώς κείμενα και καταγράφει συμπεριφορές που εξοργίζουν και που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές άλλων.

Τα “λάθη” που κοστίζουν σε ανθρώπινες ζωές
«Σύνηθες πια είναι να μην ανάβουν φλας όταν στρίβουν, να παρκάρουν χωρίς alarm, να ξεπαρκάρουν χωρίς φλας, να παραβιάζουν το stop και να αδιαφορούν για την προτεραιότητα του άλλου οδηγού. Κανονικά θα έπρεπε να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή, γιατί η σύγκρουση αυτοκινήτου με μοτοσικλέτα θα μπορούσε να αποβεί μοιραία.» δηλώνει προβληματισμένος, αλλά και φοβισμένος, από συμπεριφορές που συναντά καθημερινά.

Μοιραία η βιασύνη της εποχής

«Απενοχοποιούν τη συμπεριφορά τους, επικαλούμενοι τη βιασύνη της εποχής. Τα βάρη της καθημερινότητας, το άγχος να τρέξει να προλάβει κανείς τις υποχρεώσεις τους, είναι οι δικαιολογίες που επικαλούνται, δεν θα έπρεπε όμως… » δηλώνει ο νεαρός μοτοσικλετιστής που σημειώνει ότι αυτά τα λάθη μπορούν να προκαλέσουν όχι μόνο τραυματισμούς, αλλά και κοστίσουν σε ανθρώπινες ζωές. «Όλοι προσπαθούμε να προλάβουμε κάτι, τρέχουμε, πατάμε το γκάζι, χωρίς συναίσθηση για εκείνα τα τραγικά που θα μπορούσαν να συμβούν και τα βλέπουμε καθημερινά στα δελτία ειδήσεων.»

Το κακό μπορεί να συμβεί πολύ εύκολα 

Όπως σημειώνει καθημερινά θα πρέπει να έχουμε στο νου μας δύο πράγματα, πρώτον να είμαστε καλά, πρώτα εμείς. Κι ύστερα να μην προκαλέσουμε κάτι κακό στον συνάνθρωπό μας που θα το έχουμε βάρος στη συνείδησή μας. «Το κακό μπορεί να συμβεί πολύ εύκολα.» δηλώνει χαρακτηριστικά τονίζοντας την ανάγκη της προσοχής και του σεβασμού από όλους προς όλους.
Φώτο:Κίνηση στους δρόμους της Ροδόπης Κείμενο – φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος