

«Κάνω ό,τι έκανε ο πατέρας μου» δήλωσε ο Κομοτηναίος αρτοποιός στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» και έδειξε τον πάγκο του. Ζυμάρι,αλεύρι,ποδιά και χέρια μαθημένα στα δύσκολα. Μικρό παιδί θυμάται τον εαυτό του να περιμένει πώς και πώς το απόγευμα της Παρασκευής. Όλοι οι φίλοι της γειτονιάς διέκοπταν το παιχνίδι για να προμηθευτούν το κουλουράκι, έτοιμο, φρεσκοψημένο από το φούρνο. «Δεν ξέρω αν είναι συνήθεια και σε άλλες πόλεις, στην Κομοτηνή πάντως είναι. Άλλωστε τα κουλούρια της Κομοτηνής είναι μοναδικά σε γεύση, σίγουρα ξεχωρίζουν. »

Από τις τρεις και μισή το απόγευμα μέχρι τις δέκα το βράδυ παρασκευάζει, ψήνει και παραδίδει στα χέρια των πελατών. Με ικανοποίηση βλέπει να τα αναζητούν άτομα όλων των ηλικιών κι εφόσον ο κόσμος τα ψάχνει, το απόγευμα της Παρασκευής θα είναι πάντα αφιερωμένο στα κουλούρια…
Φώτο: Ο κος Αλή Αμέτ με τα κουλούρια του ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες: Μαρία Νικολάου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος