Κομοτηνή: Τα ΚΔΑΠ επιστρέφουν οκτώ μήνες μετά το κλείσιμο λόγω κορονοϊού (ηχητικό)

Μετά από οκτώ μήνες λουκέτου οι ιδιοκτήτες και οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών επανέρχονται στη δια ζώσης διδασκαλία.Υποδέχονται γονείς και μαθητές προσδοκώντας ότι πολύ γρήγορα θα βρουν τους γνώριμους ρυθμούς τους.

Ο Βασίλης Καλεντερίδης είναι ιδιοκτήτης Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στην Κομοτηνή. «Η σημαντικότερη δυσκολία, επειδή είχαμε καταφέρει να δημιουργήσουμε μια σχέση αγάπης με τους πελάτες και μια σχέση εμπιστοσύνης, ήταν το γεγονός ότι έπρεπε να μπει απότομα μια άνω τελεία. Οπότε, ένιωθα κάτι που είχα κατακτήσει να το παίρνουν από τα χέρια» δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαμε μαζί του για λογαριασμό της ΕΡΤ Κομοτηνής και της εκπομπής «Καθημερινές Ιστορίες».
«Οι γονείς μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους προσδοκώντας το καλύτερο γι αυτά κι εμείς για οκτώ μήνες δεν μπορούσαμε να τους προσφέρουμε το παραμικρό. Δεν είναι το καλύτερο συναίσθημα του κόσμου. Οπότε, προσπαθούσαμε κι εμείς να κάνουμε υπομονή» δήλωσε. Σύμφωνα με τον κο Καλεντερίδη κατά τη διάρκεια των οκτώ μηνών που διήρκεσε το αναγκαστικό κλείσιμο ήταν συνειδητή επιλογή να είναι επικοινωνιακά φειδωλοί και μετρημένοι. «Στη σχέση που έχουμε καταφέρει να έχουμε με τους πελάτες μου δεν θα ήθελα για επ ουδενί λόγο να δημιουργηθεί οποιοδήποτε ρήγμα, οπότε δεν θα ήθελα τώρα να κάνω την αρχή σε αυτή την κατεύθυνση» δήλωσε.

Κομοτηνή: Τα ΚΔΑΠ επιστρέφουν οκτώ μήνες μετά το κλείσιμο λόγω κορονοϊού (ηχητικό)
Βασίλης Καλεντερίδης

Όσον αφορά στη μεγαλύτερη αγωνία που τον συντρόφευε; «Όπως σε όλους τους  συνανθρώπους μας  παγκοσμίως υπήρχε φόβος, αγωνία για το αύριο σε προσωπικό, τοπικό, παγκόσμιο επίπεδο. Πολλές και διάφορες ανησυχίες. Αυτά που επικοινωνούσαμε στον κόσμο φροντίζαμε να είναι θετικά και να μπορούμε να τους κάνουμε την ημέρα όσο μπορούμε καλύτερη».

Προερχόμενοι από πολλές διαφορετικές ομάδες, κοινωνικές και πολιτισμικές, οι μαθητές του προσπάθησε με τους συναδέλφους του και σε συνεργασία με τους γονείς να απομακρύνουν το φόβο που έβλεπαν στα μάτια και στις κουβέντες των παιδιών. «Ανταποκρίθηκαν όλα τα παιδιά πολύ θετικά. Αγκάλιασαν τις (εξ αποστάσεως) προσπάθειες μας, καθώς παραμείναμε πιστοί στην εφαρμογή των μέτρων που μας επέβαλε η πολιτεία πάντα σε συνεννόηση με τους γονείς. Ό,τι κάναμε στο τέλος της ημέρας είναι γι αυτά τα πλασματάκια. Οπότε, συνεχίσαμε τη συνεργασία με τους γονείς».
Σύμφωνα με τον κο Καλεντερίδη η επαναλειτουργία τώρα είναι δύσκολη. «Θα θέλαμε να είναι πιο έγκαιρη η ενημέρωση που είχαμε. Όποιος παίρνει αποφάσεις θα θέλαμε να γνωρίζει ότι υπάρχουν συνάδελφοι που πρέπει να ενημερωθούν, γονείς που μας κοιτάνε στα μάτια και περιμένουν από εμάς απαντήσεις, οπότε όσο πιο γρήγορα ενημερωθούμε, τόσο πιο γρήγορα θα μπορούμε να είμαστε συνεπείς απέναντί τους».

Τέλος, θίγοντας την οικονομική διάσταση της οκτάμηνης απουσίας δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι «Η μεγαλύτερη δυσκολία, σίγουρα ήταν τα οικονομικά. Ήταν μια πολύ δύσκολη εποχή για εμάς.Φέτος είχαμε «κούρεμα» στα Vouchers των ΚΔΑΠ 30% , οπότε ο κορονοϊός αποτέλειωσε το ήδη δύσκολο κλίμα με κρατική εντολή και για οκτώ μήνες. Άρα, είναι πιο δύσκολα να πεις ότι ατενίζεις με αισιοδοξία το μέλλον μιλώντας ρεαλιστικά».

Ωστόσο, όπως σε κάθε μεγάλη περιπέτεια, έτσι και σε αυτή υπάρχουν θετικά. «Θέλω να πιστεύω πως ναι γίναμε σοφότεροι. Ήταν μια πανελλήνια δοκιμασία, παγκόσμια και σίγουρα έπρεπε πρώτα να καθησυχάσουμε τους εαυτούς μας και μετά αυτό να βγει προς τα έξω. Ήταν μια ευκαιρία να αγκαλιάσουμε τον συνάνθρωπο και να καταλάβουμε τι πρόβλημα έχει και ο άλλος» παρατηρεί ο κος Καλεντερίδης και σημειώνει «Οπότε, βλέπω κάπως έτσι τα πράγματα και δεν μένω στα προβλήματα και στα «ουφ» της καθημερινότητας».
Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Ακούστε εδώ:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος