Κομοτηνή: Tα αιτήματα των φοιτητών της Πανεπιστημιούπολης

Μετά τις παρεμβάσεις για καλύτερο φωτισμό που έφεραν, εν μέρει, και το προσδοκώμενο αποτέλεσμα αίτημα εξακολουθεί να αποτελεί η ασφάλεια του χώρου και η καλύτερη φύλαξη του. Ο λόγος για τις εγκαταστάσεις της Πανεπιστημιούπολης Κομοτηνής και κυρίως το νοητό «πολύγωνο» που συνδέει εστίες, λέσχη, κεντρικό αμφιθέατρο κι εγκαταστάσεις: του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας και της Νομικής Σχολής.

Παρά το γεγονός ότι μεγάλος αριθμός φοιτητών και φοιτητριών διαμένουν εκεί, ως δικαιούχοι των δωματίων, και κατά τη διάρκεια της νύχτας και παρά το ότι η είσοδος του χώρου στο ύψος της Επαρχιακής Οδού Κομοτηνής – Μίσχος φυλάσσεται με ειδική μπάρα που κατεβαίνει και τη διαρκή παρουσία φύλακα, ωστόσο, σε δηλώσεις τους στο www.ertnews.gr επισημαίνουν «κενά ασφαλείας», λόγω της μεγάλης έκτασης του χώρου και ζητούν καλύτερη φύλαξη κι οργάνωση, ιδιαίτερα τώρα, «που», όπως λένε, «νυχτώνει νωρίς».

Τις παρατηρήσεις συμμερίζονται και οι συμφοιτητές τους που νοικιάζουν και διαμένουν στην πόλη. Μάλιστα κάποιοι «αποφεύγουν», όπως λένε, «τις βραδινές παραδόσεις την περίοδο του χειμώνα λόγω του σκότους και των περιορισμένων δρομολογίων συν της κακής θέρμανσης των χώρων». Σχολιάζοντας το τελευταίο έμπειροι καθηγητές του ΔΠΘ υποστηρίζουν ότι είναι θέματα που εξαρτώνται από τη χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων. «Τα οικονομικά του ΔΠΘ είναι πενιχρά, γίνονται οι καλύτερες δυνατές προσπάθειες» δηλώνουν στο www.ertnews.gr.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ένα διαχρονικό πρόβλημα του χώρου είναι και η συχνή, καθημερινή σχεδόν, παρουσία των αδέσποτων σκύλων. Μάλιστα με δηλώσεις τους φοιτητές και φοιτήτριες υποστηρίζουν ότι έχουν δεχθεί επιθέσεις από εξαγριωμένα αδέσποτα ζητώντας την εντατικοποίηση των προσπαθειών που γίνονται από τους υπεύθυνους (Δήμους – ζωοφιλικές) για την εξασφάλιση της απρόσκοπτης πρόσβασής τους στους γύρω χώρους: Εστίες, Λέσχη, αμφιθέατρα, βιβλιοθήκες κ.α. «Με μια σωστή προσέγγιση του θέματος και τηρώντας τη Νομοθεσία μπορεί να βρεθεί λύση», δήλωσαν καθηγητές που διδάσκουν στο χώρο αυτό προβληματισμένοι και οι ίδιοι από τα επεισόδια επιθέσεων που έχουν σημειωθεί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος