Κομοτηνή: Τα αδέσποτα της πόλης “πονοκέφαλος” για τους κατοίκους

Το θέμα των αδέσποτων θέτει για μια ακόμη φορά κάτοικος της Κομοτηνής ζητώντας από τον Δήμο να παρέμβει.Πιο συγκεκριμένα η εκπαιδευτικός κα Κερατσώ Γεωργιάδου με επιστολή της προς τον Δήμαρχο Κομοτηνής, τον κο Γιάννη Γκαράνη παρουσιάζει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στην περιοχή του ΙΚΑ,επί της Οδού Υψηλάντου.

Η κα Γεωργιάδου στέκεται, μέσα από το παράδειγμα της μητέράς της, στους ηλικιωμένους που είναι αναγκασμένοι κατά τη διέλευσή τους από εκεί να είναι διπλά και τριπλά προσεκτικοί: προσοχή για να μην παρασυρθούν από τα διερχόμενα αυτοκίνητα, προσοχή για να στηρίζονται καλά στα πόδια τους προσέχοντας τις κινήσεις τους, προσοχή, όμως, και στην παρουσία δέκα και πλέον αδέσποτων.
Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
Προς τον κ. Δήμαρχο Κομοτηνής
κ. Δήμαρχε σας παρακαλώ να μεριμνήσετε να μαζευτούν 10 περίπου σκυλιά που είναι συγκεντρωμένα στην περιοχή που είναι το μανάβικο “Κνίκος” επί της Υψηλάντου. Ο κόσμος της γειτονιάς καθώς και διερχόμενα αυτοκίνητα δέχονται επιθέσεις. Μια από αυτές και η 78χρονη μητέρα μου, η Μαρία Γεωργιάδου, σήμερα . Το ανέφερε σε αστυνομικούς που σταμάτησαν στο κατάστημα «Bakal» και η απάντηση ήταν: «Ειδοποιήστε το Δήμο». Νομίζω ότι σε αυτές τις μέρες που ζούμε το να μην δημιουργείται φόβος από τα σκυλιά θα ήταν η ελάχιστη βοήθεια του Δήμου Κομοτηνής στους πολίτες της.

Να σημειωθεί ότι το πρόβλημα με την παρουσία των αδέσποτων στον αστικό ιστό και στις παρυφές της πόλης ήταν εντονότερο στο πρόσφατο παρελθόν, η παρουσία των αδέσποτων σκυλιών μεγαλύτερη, ομοίως περισσότερα και τα παράπονα των κατοίκων, όπως αυτό της κας Γεωργιάδου. Ωστόσο, τον τελευταίο καιρό γίνονται προσπάθειες από τη Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με την Φιλοζωϊκή Ροδόπης και την Αστυνομία για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Το δε δημοτικό συμβούλιο έχει εγκρίνει πρόταση της δημοτικής αρχής για την επέκταση του κυνοκομείου, ώστε να αυξηθεί η χωρητικότητά του και να βελτιωθούν οι συνθήκες διαμονής για τα συμπαθή τετράποδα μέχρι αυτά να μπορέσουν να βρουν τη δική τους “οικογένεια” μέσω του προγράμματος υιοθεσιών που υλοποιείται.
Τέλος, τις ημέρες εφαρμογής των μέτρων της αποφυγής διασποράς του κορονοϊου δεν έλειψαν και πρωτοβουλίες εθελοντών για τη σίτιση τους, καθώς πολλά από αυτά σιτίζονταν είτε από ιδιοκτήτες χώρων εστίασης, είτε από καταστηματάρχες, είτε από δημότες της πόλης, που όλες αυτές τις μέρες μένοντας αναγκαστικά σπίτι εγκατέλειψαν αυτή τους τη συνήθεια. Μάλιστα, συγκεκριμένους φιλόζωους που εξέφρασαν σχετικό αίτημα στο Δήμο ο δήμαρχος τους προμήθευσε και με έγγραφη άδεια για να μπορούν να συνεχίσουν να ταΐζουν τα αδέσποτα χωρίς τον κίνδυνο των διοικητικών προστίμων.
Φώτο: αρχείο ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος