Κομοτηνή – Τ. Πούλκου: “Πρέπει να συνεχίζουμε να δημιουργούμε” – Εργαστήρι Φωτογραφίας στον Σύλλογο “Αθηνίων”

«Μοναχική η ενασχόληση με τη φωτογραφία, αλλά όταν υπάρχει μια ομάδα μαθητών που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα, τότε πραγματικά η φυσική παρουσία είναι πολύ σημαντική για να αναπτυχθεί περισσότερο η δημιουργικότητα» δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (27-9-2021) η κα Τάνια Πούλκου μιλώντας για τη λειτουργία Εργαστηρίου Φωτογραφίας στον Σύλλογο Καλλιτεχνών Ροδόπης «Αθηνίων».

Όπως ανέφερε η κα Πούλκου, σε ένα Εργαστήρι Φωτογραφίας μπορείς να αλλάξεις τεχνικές, να σχεδιάσεις κινήσεις. Οπότε, αυτό ειδικά το κομμάτι είναι το πιο δημιουργικό στη λειτουργία ενός τέτοιου χώρου. «Πιστεύω ότι η φυσική παρουσία είναι πολύ σημαντική στην Τέχνη, αυτή η αλληλεπίδραση με τους άλλους ανθρώπους» τόνισε.

Από την έναρξη της πανδημίας και μετά αυτό που παρατηρεί στα έργα των μαθητών της είναι μια «ωραιοποίηση» της φύσης, πολύ πιο έντονη τώρα. «Ο κόσμος έχει ‘διψάσει’, θέλει να βγει πολύ πιο έξω, λόγω της καραντίνας. Είναι σημαντικό να βγει από το σπίτι και να συναντήσει άλλους ανθρώπους, το έχει μεγάλη ανάγκη» είπε, καλώντας όλους να είναι σε επαφή με τον Σύλλογο –«θα χαρούμε πάρα πολύ να τους έχουμε κοντά μας» τόνισε.

Παράλληλα, στάθηκε στις «επιπτώσεις» που έχει η χρήση του κινητού ως φωτογραφικής μηχανής: «Μερικοί ενδιαφέρθηκαν περισσότερο. Αλλά η ωραιοποίηση και η προσωπική προβολή έκανε πιο φτωχή τη φωτογραφία» είπε. Παράλληλα, πρόσθεσε «το μέσο δε με απασχολεί, ακόμη και με το κινητό του αν έρθει κάποιος είναι σημαντικό να μάθει την τεχνική, το στήσιμο και να περνά τα μηνύματα, αυτή την προχειρότητα που έφεραν τα ΜΜΕ προσπαθούμε να την εξειδικεύσουμε, να είναι κάτι πιο προσωπικό».

Τέλος, δεν παρέλειψε να στείλει το δικό της μήνυμα: «Πρέπει να συνεχίζουμε να δημιουργούμε, να μη μας σταματά τίποτα. Με κορονοϊό ή όχι υπάρχουν τρόποι που μπορεί να εξωτερικεύσει κανείς αυτό που νιώθει».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος