Κομοτηνή – Τ. Καρούντζος: Κανένας μας δεν επέλεξε να είναι ανάπηρος

Την δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι άγνωστοι βάζουν συχνά στο στόχαστρο τους το σύστημα αυτόνομης πρόσβασης στη Θάλασσα, το (seatrack) στην παραλία Ιουλία στο Φανάρι Ροδόπης προκαλώντας του σοβαρές φθορές εξέφρασε ο πρόεδρος του Σωματείου ΑμεΑ, ο κος Τρύφωνας Καρούντζος ζητώντας τους να στραφούν σε πιο όμορφα πεδία-δραστηριότητες για εκτόνωση και όχι προκαλώντας βανδαλισμούς.

«Προβαίνουν στους βανδαλισμούς κατά τη διάρκεια της νύχτας και εμείς γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές την επόμενη μέρα» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (27-7-2021) γνωστοποιώντας ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, αλλά και ότι θα ενισχύσει άμεσα τις υποδομές. « Κάθε φορά, μετά από εκδηλώσεις που φιλοξενούνται στην περιοχή, εμείς την επόμενη μέρα εντοπίζουμε φθορές. Κι αυτό δεν είναι τυχαίο καθώς συναθροίζονται πολλοί και οι βανδαλισμοί δεν λείπουν.» είπε χαρακτηριστικά

Ο κος Καρούντζος αρνήθηκε ότι οι φθορές αυτές είναι αποτέλεσμα άγνοιας χρήσης του μηχανισμού. Το παρήγορο είναι ότι ο μηχανισμός είναι με τέτοιο τρόπο φτιαγμένος που αποφεύγονται σημαντικές φθορές. Δεν είναι το ίδιο όμως και οι υποδομές των αποδυτηρίων όπου πάντα σημειώνονται επίσης άλλοτε μικρές και άλλοτε μεγάλες καταστροφές.Και αυτή τη φορά η αποκατάσταση των ζημιών ήταν άμεση από την υπεύθυνη εταιρεία, που έχει αναλάβει τη συντήρησή του μηχανισμού γεγονός που χαροποίησε ιδιαίτερα το Σωματείο αλλά και τους λουόμενους.

Σημειώνοντας ο δραστήριος πρόεδρος ότι ο μηχανισμός αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα εξυπηρετεί και ηλικιωμένους ανθρώπους αναρωτήθηκε: «Γιατί τόσο μισαναπηρισμός;» και στο ερώτημά μας αν όντως απαντώνται σημάδια «μισαναπηρισμού» στην ελληνική κοινωνία απάντησε με έμφαση «βεβαίως» και εξήγησε « τα εντοπίζουμε στη ματιά, στο πώς σε βλέπει κάποιος, πώς σε αντιμετωπίζει. Μισαναπηρισμός είναι και η λύπηση, εμείς δεν θέλουμε να μας λυπάται κανένας. Κανένας μας δεν επέλεξε να είναι ανάπηρος, κανείς ανάπηρος νέος ή ηλικιωμένος δεν έκανε αυτή την επιλογή, έτυχε να ανήκει σε αυτή την κοινωνική ομάδα που λέγεται ανάπηρος. Η κοινωνική ομάδα είναι ισότιμη βάσει νόμου με τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες. Να σέβονται λοιπόν τους Νόμους γιατί την επόμενη φορά θα κινηθούμε Νομικά.»

Τέλος, σημείωσε ότι οι υποδομές θα ενισχυθούν αύριο κιόλας με την τοποθέτηση ειδικού διαδρόμου,μιας ξύλινης πλατφόρμας, η οποία θα γίνει παραχώρηση στο δήμο για να είναι πιο εύκολη η πρόσβαση των ΑμεΑ και των ηλικιωμένων στη θάλασσα. Αλλά και επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει στην περιοχή Ναυαγοσώστης και άτομο ειδικά εκπαιδευμένο για την εξυπηρέτηση ΑμεΑ και ηλικιωμένων.
Συνέντευξη-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος