Κομοτηνή: Συνταξιούχοι “βάζουν πλάτη” για παιδιά και εγγόνια και θυσιάζουν τις δικές τους διακοπές

Αντιμέτωποι με τα «βάρη» και τις υποχρεώσεις των παιδιών και των εγγονιών τους είναι οι παππούδες και οι γιαγιάδες και την περίοδο του καλοκαιριού. Έτσι ελάχιστες επιλογές έχουν οι ίδιοι για τη διασκέδασή τους, καθώς άλλοτε δεν περισσεύει ελεύθερος χρόνος από τη φύλαξη των παιδιών και άλλοτε, όταν περισσεύει, είναι μετρημένα τα χρήματα.

«Διακοπές ούτε για αστείο», δηλώνει ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός Θανάσης Καδρούδης αποτυπώνοντας όπως λέει το γενικό κλίμα των συνταξιούχων της Ροδόπης. Τα παραθεριστικά σπίτια των περισσοτέρων, δημιουργία από τους κόπους μιας ζωής, φιλοξενούν τους ίδιους, τα παιδιά και τα εγγόνια τους και πολλές φορές και τους φίλους αυτών. «Οι νέοι στριμώχτηκαν αρκετά, οπότε και εμείς όπου μπορούμε βάζουμε πλάτη» λέει στο www.ertnews.gr και προσθέτει: «Οι χαμηλοί μισθοί από τη μια και τα «σπαστά» ωράρια από την άλλη αναπροσαρμόζουν και τα προγράμματα των συνταξιούχων γονιών και πεθερικών».

Πρόγραμμα Ηλικιωμένοι και Θάλασσα
Αποκούμπι και αυτό το καλοκαίρι αποτέλεσαν οι δύο εβδομάδες των θαλάσσιων λουτρών που διοργάνωσε το Κέντρο Μέριμνας κι Αλληλεγγύης του δήμου Κομοτηνής. Για δύο εβδομάδες περισσότεροι από εκατό (100) συνταξιούχοι, μέλη των δύο ΚΑΠΗ της Κομοτηνής και κάτοικοι των οικισμών: Ροδίτη, Θρυλορίου, Άγιοι Θεόδωροι και Νέο Σιδηροχώρι είχαν την ευκαιρία καταβάλλοντας 35 ευρώ έκαστος/η να απολαύσουν τη δροσιά του θρακικού πελάγους. Μόνη διαφορά, όπως εξήγηση η υπεύθυνη του 1ου ΚΑΠΗ κα Παπανικολάου στο www.ertnews.gr σε σχέση με άλλες χρονιές η τήρηση των μέτρων προστασίας κατά τη μεταφορά τους με τα τρία λεωφορεία. Σημείωση πως στο πρόγραμμα μπορούσαν να πάρουν μέρος μόνο εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες.

Κατασκηνωτικό κέντρο για ηλικιωμένους
Όσον αφορά στη συμμετοχή συνταξιούχων σε εκδρομικά προγράμματα; «Από το Σεπτέμβριο συνήθως», απαντά η ασχολούμενη επί χρόνια με τον τουρισμό, Ανθούλα Τερζίδου και σημειώνει ότι τα μακρινά ταξίδια σε Ελλάδα και Εξωτερικό είναι προορισμοί για τους έχοντες υψηλότερες συντάξεις. Οι υπόλοιποι με τα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού συμμετέχουν σε πιο κοντινές αποστολές (Θάσος, Σαμοθράκη, Λέσβος κ.α.).

Αίτημα των Σωματείων Συνταξιούχων και των Συλλόγων τους η δημιουργία κατασκηνωτικών Κέντρων και στην περιοχή της Ροδόπης που να απευθύνονται στη δική τους ηλικιακή ομάδα για δωρεάν παραμονή σε αυτά έστω για λίγες ημέρες του καλοκαιριού, καθώς οι περισσότεροι λόγω και προβλημάτων υγείας νιώθουν ανασφαλείς στη σκέψη και μόνο απομάκρυνσης από την περιοχή τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος