Κομοτηνή: Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο

Το θέμα των σχολικών καθαριστριών, η αύξηση του αριθμού τους, αλλά η μείωση των ωρών εργασίας και των αποδοχών τους απασχόλησε τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Κομοτηνής στο ξεκίνημά της. «Τα οικονομικά του δήμου δεν πηγαίνουν καλά λόγω κορονοϊού. Θα φανεί και στον προϋπολογισμό, δεν μπορούσαμε καλύτερα στο θέμα των σχολικών καθαριστριών» είπε ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης.

Την αντίθεσή της για αυτή την προς τα κάτω εξίσωση εξέφρασε η επικεφαλής της “ΠΟΛΗτικής Ανατροπής”, κα Ελένη Λαφτσή. Αναφορά στο άνοιγμα των σχολείων έκανε ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, κος Γιάννης Λεβέντης, σημειώνοντας ότι «δεν πρέπει να σηκώσουν τα βάρη οι δήμοι για υποχρεώσεις της πολιτείας» και αναρωτήθηκε: «Τι μέτρα θα πάρει η Δημοτική αρχή για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων;», προτείνοντας μια σειρά από μέτρα. «Ήδη τα σχολεία λειτουργούν, ό,τι υλικό έπρεπε να πάει για την στήριξη των μαθητών πήγε. Από την αρχή της σεζόν μέχρι και το τέλος τα παιδιά μας είναι προστατευμένα. Αν είναι κάτι που πρέπει να γίνει ακόμη, θα το κάνουμε» απάντησε ο Δήμαρχος Κομοτηνής, κος Γιάννης Γκαράνης.

Αναφερόμενος στο φεστιβάλ μπύρας, ο Δημοτικός Σύμβουλος της «Σύμπραξης Προοπτικής», κος Ανέστης Βαφειάδης αναρωτήθηκε «πώς επιλέχθηκε μια επιχείρηση μόνο από την εστίαση;» να πλαισιώσει το φεστιβάλ, και ο δήμαρχος απάντησε: «Εμείς συμπράττουμε με το «Γραμμόφωνο», έναν Σύλλογο. Ερχόμαστε επικουρικά να βοηθήσουμε» με τον κο Βαφειάδη να προσθέτει «μπείτε μπροστά για να κάνουμε κάτι καλύτερο».

Κομοτηνή: Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο
Ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Γιάννης Γκαράνης

Να γίνει ένας απολογισμός της δημοτικής αρχής με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων θητείας του ζήτησε ο επικεφαλής της παράταξης «Σπάρτακος», κος Κώστας Καραϊσκος σημειώνοντας χαρακτηριστικά «για να έχουμε κι εμείς μια εικόνα και οι δημότες τι προχώρησε και τι δεν προχώρησε». Με τον Δήμαρχο να απαντά «θετικά το βλέπω. Μέχρι τέλος του χρόνου θα γίνει».

Στο θέμα του ειδικού σχολείου στάθηκε ο δημοτικός σύμβουλος της «Σύμπραξης Προοπτικής» Βαγγέλης Λαφτσής ζητώντας την ενίσχυσή του, όπως και την εξασφάλιση του λεωφορείου «το συντομότερο δυνατό» όπως είπε, με τον αντιδήμαρχο κο Δ. Καρασταύρου να απαντά «αύριο, το πολύ μεθαύριο, θα περάσει από την Οικονομική Επιτροπή».

Επίσης, ο δήμαρχος Γιάννης Γκαράνης σημείωσε πως κατάφερε σε σχέση με τη ΔΙΑΜΑΘ να μην αυξηθούν τα ανταποδοτικά τέλη –«θα είναι τα ίδια», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος