Κομοτηνή: Συνεχίζονται οι βραβεύσεις για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής

Την ικανοποίησή τους που έξι μήνες μετά την κατάκτηση της 1ης Θέσης σε διαγωνισμό εικονικής δίκης που διεξήχθη στη Χάγη οι τιμητικές εκδηλώσεις συνεχίζονται ακόμη και σήμερα από φορείς και αρχές τόσο τοπικά, όσο και κεντρικά εξέφρασαν μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (7-1-2021) οι: Μιχάλης Μόσχος και Βαγγέλης Αράπης.

Δύο από τα τρία μέλη της χρυσής ομάδας (η τρίτη είναι η Διονυσία Βανικιώτη). Όπως είπαν ήταν το αποτέλεσμα μιας ομαδικής προσπάθειας σε μια εκδήλωση που πραγματοποιείται στη Χάγη της Ολλανδίας, ωστόσο, λόγω του Covid 19 εκείνοι δεν είχαν τη χαρά να ζήσουν την εμπειρία αυτή δια ζώσης, αλλά διαδικτυακά. Όμως αυτό δεν τους πτόησε αντιθέτως τους έδωσε τη δυνατότητα να ζήσουν και έναν άλλον τρόπο επικοινωνίας, συνεργασίας και συμμετοχής.

Με αφορμή τη σημερινή εκδήλωση στις δύο το μεσημέρι με πρωτοβουλία του αντι-περιφερειάρχη Ξάνθης, του κ. Κ.Κουρτίδη και του Δικηγορικού Συλλόγου της πόλης οι δύο νέοι λίγο πριν την ολοκλήρωση των σπουδών τους στην Κομοτηνή δεν παρέλειψαν να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους για το διαρκές ενδιαφέρον των φορέων και να σταθούν μιλώντας ακόμη και σήμερα με ενθουσιασμό για την αντίστοιχη εκδήλωση προς τιμή τους που διοργάνωσε το Υπ.Εξ.

Τέλος, αποκάλυψαν πως ήδη προετοιμάζονται και οι τρεις συμφοιτητές από τους ίδιους για να πάρουν μέρος στον επόμενο ίδιο διαγωνισμό συνεχίζοντας τη μακρά παράδοση της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ από το 1986 ακόμη.

Προπονητές της ομάδας ήταν ο Άγγελος Μόσχος-Παϊπέτης, η Χρυσάνθη Κολόκα και η Δέσποινα Χατζοπούλου, που συμμετείχαν στην εικονική δίκη τα προηγούμενα έτη. Οι μεταπτυχιακές φοιτήτριες Χρυσάνθη Κολόκα και Δέσποινα Χατζοπούλου, ως μέλη της ομάδας του Δ.Π.Θ. το 2018 είχαν επίσης κατακτήσει το Βραβείο Καλύτερης Συνολικής Βαθμολογίας Max Huber. Σημαντική βοήθεια προσέφεραν και άλλοι απόφοιτοι ή φοιτητές του τμήματος Νομικής, όπως ο Ιωάννης Χονδρόπουλος και ο Γεώργιος Γραμματόπουλος.

Info
Τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Θράκης που κατέκτησαν την 1η θέση σε διαγωνισμό εικονικής δίκης που διεξήχθη στη Χάγη στο Διεθνές Δικαστήριο του ΟΗΕ και τιμήθηκαν με το βραβείο Max Huber θα βραβεύσει ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Κουρτίδης. Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Ξάνθης και θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή στις 2:00 μ.μ. στο Διοικητήριο στην Αίθουσα του 2ου ορόφου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος