Κομοτηνή: Συνεχίζονται οι εργασίες για την διοργάνωση του 18ου Πανελληνίου Εντομολογικού Συνεδρίου

Το 18ο Πανελλήνιο Εντομολογικό Συνέδριο θα διοργανωθεί από τις 15 έως τις 18 Σεπτεμβρίου στην Κομοτηνή. Με πολλές ενδιαφέρουσες συνεδρίες, αλλά και επισκέψεις στους βιοτόπους της περιοχής, χώροι δηλαδή που σχετίζονται με το αντικείμενο των επιστημόνων που θα πάρουν μέρος.

Κομοτηνή:  Συνεχίζονται οι εργασίες για την διοργάνωση  του 18ου  Πανελληνίου  Εντομολογικού  Συνεδρίου
Ο κος Νίκος Κολάτσος, διευθυντικό στέλεχος στην Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Ροδόπης

«Η προετοιμασία ενός μεγάλου κομματιού του Εντομολογικού Συνεδρίου έχει γίνει» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο κος Νίκος Κολάτσος, αναπληρωτής προϊστάμενος  στην Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης και σημείωσε ότι οι εργασίες θα φιλοξενηθούν στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής. «Θα είναι οι καλύτεροι συνάδελφοι του χώρου, άνθρωποι που ασχολούνται χρόνια με έρευνες πάνω στην Εντομολογία» σημείωσε ο κος Κολάτσος μιλώντας για σπουδαίους επιστήμονες του χώρου της Εντομολογίας. «Είναι μεγάλη τιμή που έχουμε την ευχέρεια να τους φιλοξενήσουμε και προσπαθούμε να το διοργανώσουμε, όσο το δυνατόν καλύτερα».

Μάλιστα σε δύο στρογγυλές τράπεζες τα θέματα που θα συζητηθούν θα είναι αφιερωμένα σε ζητήματα που απασχολούν τοπικά την περιοχή, χωρίς μέχρι τώρα να είναι κάτι παραπάνω ανακοινώσιμο. Ήδη, μέσω του Site του Συνεδρίου που έχει δημιουργηθεί, υποβάλλονται οι αιτήσεις συμμετοχής, αλλά και οι περιλήψεις των ομιλιών από όσους θα παρουσιάσουν μελέτες τους κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου. Η διαδικασία υποβολής θα συνεχιστεί έως το τέλος του Αυγούστου.

Στο 18ο Πανελλήνιο Εντομολογικό Συνέδριο αναμένεται να συμμετάσχουν 200 εντομολόγοι από όλη την χώρα. «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τους φιλοξενήσουμε, όσο το δυνατόν πιο άψογα διοργανώνοντας το συνέδριο με τον αρτιότερο δυνατό τρόπο.» υπόσχεται ο κος Κολάτσος εκ μέρους των διοργανωτών γνωρίζοντας καλά πως τα συνέδρια αυτού του είδους αποτελούν μια πολύ καλή ευκαιρία να αποκτήσει νέους φίλους η περιοχή.
Φώτο: Ο κος Νίκος Κολάτσος ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος