Κομοτηνή: Συνεχείς οι εκκλήσεις για περίθαλψη αδέσποτων ζώων

Συνεχείς είναι οι εκκλήσεις για την παραλαβή αδέσποτων ζώων που δέχεται η Ομάδα «Φίλοι Αδέσποτα Κομοτηνής SOS» με αποτέλεσμα οι δυνατότητές της για φιλοξενία και φροντίδα αυτών να έχουν εξαντληθεί. Εκκλήσεις που συνεχίστηκαν και το φετινό καλοκαίρι.

«Δυστυχώς δεν έχουμε πού να τα βάλουμε» είπε σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές ιστορίες» (25-8-2021) το μέλος της Ομάδας, ο κος Μάκης Σαλασίδης. Κάθε μέρα είναι πολλά αυτά που καλούνται να φροντίσουν λίγα άτομα: Υιοθεσίες, περίθαλψη άρρωστων σκυλιών, στειρώσεις, επουλώσεις τραυμάτων κ.α. «Δυστυχώς δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε σε όλον αυτόν τον όγκο γιατί εμείς είμαστε απλοί άνθρωποι εργαζόμενοι, εθελοντές, δεν πληρωνόμαστε από πουθενά. Θυσιάζουμε τον ελεύθερο χρόνο για να κάνουμε όλα αυτά. Θα πρέπει ο κόσμος να καταλάβει ότι και αυτοί πρέπει να συμμετέχουν όχι στέλνοντας απλά ένα μήνυμα: “Ελάτε να το πάρετε, να βοηθήσετε…” αλλά να συμμετέχουν, να πάμε ένα βήμα παραπέρα. Μπορεί ο καθείς να πάρει, όταν συμβεί, ένα χτυπημένο ζωάκι και να το πάει στον κτηνίατρο ή εμείς να κάνουμε κάτι προκειμένου να το βοηθήσουμε».

Παρά το φόρτο και τις περιορισμένες δυνάμεις η προσπάθεια θα συνεχιστεί. Όπως υπόσχονται τα μέλη της Ομάδας τη φετινή χρονιά ο εθελοντισμός θα αποκτήσει μεγαλύτερη δυναμική μέσα στην Κομοτηνή. Ήδη έχουν δοθεί σε υιοθεσία 100 αδέσποτα σε όλη τη χώρα και έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες στειρώσεις. Μην λησμονώντας να προτρέψουν: «Ο κάθε άνθρωπος θα πρέπει να είναι ενεργός πολίτης».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος