Κομοτηνή: Συγκέντρωση για τη δημιουργία αιολικών πάρκων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αλλά και ενημέρωσης, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής με πρωτοβουλία του Συντονιστικού Φορέων Περιφέρειας Αν.Μ.Θ. ενάντια στην ανάπτυξη ανεμογεννητριών. Εν συνεχεία μέλη του Συντονιστικού στο κτίριο της Περιφέρειας θυροκόλλησαν το Ψήφισμα με το οποίο εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την εγκατάσταση αιολικών πάρκων στην αν.Μ.Θ.

Αυτό που τόνισαν μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και αναφέρουν και στο ψήφισμά τους είναι να μην δεχθεί το κράτος νέες αιτήσεις για αιολικά πάρκα με την υφιστάμενη διαδικασία. Ζητώντας παράλληλα το ειδικό πλαίσιο του χωροταξικού σχεδιασμού για τις ανεμογεννήτριες που ισχύει σήμερα να αποσυρθεί.

Κομοτηνή: Συγκέντρωση για τη δημιουργία αιολικών πάρκων
Μέλη του Συντονιστικού Φορέων περιφέρειας αν.Μ.Θ. ενάντια στην “Πράσινη Ανάπτυξη”

Πρόταση των μελών του Συντονιστικού είναι η δημιουργία «νέων μικρών εγκαταστάσεων αιολικής ενέργειας που εξυπηρετούν αποκλειστικά την τοπική κοινωνία στα όρια μιας κοινότητας να εγκρίνονται μόνον εφόσον αυτή η κοινωνία το αποφασίσει με άμεσες δημοκρατικές διαδικασίες και πιστή εφαρμογή των όρων και των προϋποθέσεων για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος».

Το ψήφισμα συνυπέγραψαν οι: Πρωτοβουλία Ροδόπης ενάντια στο νέο αντι-περιβαλλοντικό νόμο, η Οικολογική Ομάδα Ροδόπης, οι Σπορίτες Ροδόπης, η Οικολογική Εταιρεία Νομού Έβρου, η Ορειβατική Παρέα Αλεξανδρούπολης, η Πρωτοβουλία για την προστασία του περιβάλλοντος Ν.Καβάλας, η Περιβαλλοντική Κίνηση Θάσου και η Κοιν.Σ.Επ. Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας «Ανθρώπου Φύσις» Δράμα.
Επόμενη δράση του Συντονιστικού θα είναι η κατά τόπους ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής τονίζοντας ότι «η εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε κορυφογραμμές με υψόμετρο 1700-2000 μ. προστατευόμενων περιοχών κακοποιεί το ορεινό τοπίο, αντιτάσσεται στον ήπιο εναλλακτικό τουρισμό, βλάπτει τις προοπτικές της Βιώσιμης Ανάπτυξης».
Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Ακούστε εδώ το μέλος του Συντονιστικού, τον κο Γ.Ψαρά:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος